Angela Merkel posivela

Izvor: Mondo, 27.Feb.2018, 16:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Angela Merkel "posivela"

Da li ste obratili pažnju na to šta je nemačka kancelarka obukla za susret sa Aleksandrom Vučićem u Berlinu? Veoma je važno!

Angela Merkel skoro uvek isto izgleda: pantalone ravnih nogavica, produženi sako koji se visoko kopča na tri dugmeta i ima našivene džepove.

Kosa kratka, nakit diskretan, šminka neupadljiva. Na nogama ravne cipele, gotovo muške.

Menja samo boje >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << sakoa, u zavisnosti gde ide, sa kime se tog dana susreće i o čemu će razgovarati.

Ljubičasti i lila su za manje formalne sastanke, one na kojima nema teških tema.

Bež i belo, oblači kada želi da pošalje poruku mira, plavo kada treba da deluje ozbiljno, ali ne strogo kao u crnom, dok je zelena boja optimizma, ali i smirenosti, ravnoteže.

Za poslednji sastanak sa Aleksandrom Vučićem u Berlinu...

... Merkelova je odabrala sako sivo plave boje.

Jasno je zašto - naš predsednik i nemačka kancelarka na stolu su imali tešku temu - Kosovo.

Više o tome:

Vučić kod Merkel: Da ne budemo gubitnici u svemu Ko oblači najmoćniju ženu na svetu

Betina Šonbek (54) je modna dizajnerka koja je osim za Merkelovu, koju oblači od 2005, zadužena za izgled još nekih političarki i poslovnih žena. "S obzirom na to da u svetu visoke politike dominiraju muškarci, znam šta mojim klijentkinjama treba", kaže dizajnerka i objašnjava kako bira boje za najuticajniju ženu na svetu: "Crni vuneni sako za govor u nemačkom parlamentu, ljubičasti somot za sastanak u Parizu, tamno sivi štof za samitu EU u Briselu".

Model njenog, sada već čuvenog sakoa, osmislila je nemačka dizajnerka Betina Šonbek, i to u širokoj paleti boja - čak 90 nijansi!

Neka se nađe, za svaku priliku.

Merkelova ih očigledno voli, jer ih nosi i ne buni se, bez obzira na to što je njen stil u nekoliko navrata bio kritikovan od strane svetskih modnih dizajnera i stilista.

Zameraju joj što kao jedna od najuticajnijih žena na svetu, ne posvećuje više pažnje svom izgledu, porede je sa Margaret Tačer koja je takođe bila moćna ali ženstvenija.

Međutim, njen zemljak Albert Ajnštajn, je jednom prilikom rekao: "Većina se stidi otrcane odeće i lošeg nameštaja, umesto da se stidi otrcanih ideja i filozofije. Nije dobro kada je omotač bolji od mesa koje je njime umotano".

Kada se svojevremeno sastala sa Hilari Klinton, list Frankfurter Allgemeine je na naslovnoj stranici objavio njihovu zajedničku fotografiju uz komentar: "Ko je ovde Klinton, a ko Angela?", aludirajući na njihove gotovo identične blejzere.

Pogledajte foto galeriju:

Šta na to kaže kancelarka?

Ništa! Zapravo, kao da nam poručuje: "Imam daleko važnija posla od toga da se bavim garderobom".

To je, možda, trik koji doprinosi komunikaciiji sa nemačkim biračkim telom, koji je zbog skromnog i strogog izgleda doživljava kao ozbiljnu osobu, koja ima dovoljno samopouzdanja i ne mora da ga nadograđuje estetikom. Ona ne gubi vreme na šoping već je potpuno posvećena poslu kojim se bavi.

Mudro.

"Ona je kancelarka, ali i Nemica", napisao je te 2008. britanski "Dejli mejl", pokušavajući da objasni zašto Angeli Merkel moda nije jača strana.

Ali, sve joj je oprošteno kada je čuveni Karl Lagerfeld, inače dizajner nemačkog porekla, za njen stil oblačenja rekao: "Ok"

Šta vi kažete? Pišite nam u komentarima...

Pročitajte i ovo:

U čemu se NE DOLAZI na posao10 modnih saveta za sva vremenaSve se naše seljanke utegle u... (FOTO)

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.