Angela Merkel početkom nedelje u Sloveniji

Izvor: S media, 28.Avg.2011, 12:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Angela Merkel početkom nedelje u Sloveniji

Nemačka kancelarka početkom nedelje posetiće Sloveniju gde bi trebalo da bude potpisana deklaracija - slična dokumentu o strateškom partnerstvu kakvo je Slovenija nedavno sklopila s Francuskom.

Nemačka kancelarka Angela Merkel će u utorak doputovati u kratku četveročasovnu radnu posetu Sloveniji.

Ona će, kako je najavljeno, s premijerom Borutom Pahorom razgovarati pre svega o rešavanju dužničkih teškoća u području evrozone, tesnijem >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << povezivanju članica evrogrupe i produbljavanju bilateralnih odnosam o čemu bi trebalo da bude potpisana i odgovarajuća deklaracije.

Deklaracija bi trebalo da bude slična dokumentu o strateškom partnerstvu kakvo je Slovenija nedavno sklopila s Francuskom.

Slovenački premijer je takodje podržao nemačko-francuski plan za rešavanje krize u području evra i dužničke krize uopšte.

Slovenija: Hrvatima oružje uz podršku SAD

Merkelova odala priznanje NATO za intervenciju u Libiji

Nemački mediji - Srbija ne napušta svoj narod na Kosovu

Deo razgovora slovenačkog premijera i nemačke kancelarke biće posvećen i situaciji na Zapadnom Balkanu i daljem približavanju regiona u Evropsku uniju.

Nemačka kancelarka, koja je pre ove posete boravila u Hrvatskoj i Srbiji, u ponedeljak bi trebalo da se sastane i sa francuskim ministrom spoljnih poslova Alanom Žipeom.

Nemačka kancelarka Angela Merkel razgovaraće i sa slovenačkim predsednikom Danilom Tirkom, kao i s predsednikom najveće opozicione partije Janezom Janšom.

Nemačka je najznačajniji slovenački spoljnotrgovinski partner. Prošle godine je robna razmena u oba smera iznosila oko 3,6 milijardi evra, a Nemačka je i najveći ulagač u privredu Slovenije.

(Beta)

Nastavak na S media...






Povezane vesti

Nemačka kancelarka sutra u Sloveniji

Izvor: Danas, 28.Avg.2011

Nemačka kancelarka Angela Merkel će sutra doputovati u kratku četvoročasovnu radnu posetu Sloveniji. Ona će, kako je najavljeno, s premijerom Borutom Pahorom razgovarati pre svega o rešavanju dužničkih teškoća u području evrozone, tešnjem povezivanju članica evrogrupe i produbljavanju bilateralnih...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.