Angela Merkel dolazi u Prištinu

Izvor: RTS, 16.Dec.2011, 00:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Angela Merkel dolazi u Prištinu

Kancelarka Nemačke Angela Merkel u ponedeljak će posetii Kosovo. Prištinski mediji javljaju da Angela Merkel dolazi kako bi prenela kosovskim zvaničnicima poruke u vezi sa dijalogom Beograda i Prištine.

Nemačka kancelarka Angela Merkel posetiće početkom sledeće nedelje Kosovo, prenela je večeras prištinska TV stanica "Klan". Angela >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Merkel bi trebalo da poseti Prištinu u ponedeljak.

Zamenik premijera Kosova Hajredin Kuči potvrdio je večeras za prištinske medije da će kancelarka Nemačke Angela Merkel u ponedeljak posetii Kosovo.

Prema navodima TV stanice, Angela Merkel će preneti kosovskim zvaničnicima poruke u vezi sa dijalogom Beograda i Prištine.

Angela Merkel se na nedavnom Samitu šefova država članica EU usprotivila davanju Srbiji statusa kanditadata za prijem u Uniju, ističući prethodno ranjavanje nemačkih vojnika u sastavu Kfor-a u sukobu sa lokalnim Srbima na barikadi u selu Jagnjenica kod Zubinog Potoka.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.