Amerikanci zovu Nemce u u Ormuski moreuz, u Berlinu sebe ne vide tamo

Izvor: B92, 05.Avg.2019, 13:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Amerikanci zovu Nemce u u Ormuski moreuz, u Berlinu sebe "ne vide tamo"

Nemačka kancelarka Angela Merkel i cela nemačka vlada ne vide trenutno mogućnost učešća Nemačke u mornaričkoj misiji predvođenoj SAD u Ormuskom moreuzu.

"Kancelarka ne vidi učešće Nemačke u američkoj misiji u ovoj situaciji i ovom trenutku - svi u nemačkoj vladi se slažu sa stim", rekla je portparolka vlade na konferenciji za novinare.

I nemački ministar inostranih poslova Hajko Mas ponovio je danas da se Nemačka neće pridružiti pomorskoj misiji >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << koju predvodi SAD u Ormuškom moreuzu, dodajući da Berlin želi evropsku misiju, ali da je prilično teško postići napredak u tom smislu.

"U ovom trenutku Britanci bi radije da se pridruže američkoj misiji. Mi to nećemo učiniti", rekao je Mas novinarima, preneo je Rojters.

Mi želimo evropsku misiju, rekao je Mas i dodao da to pitanje nije van dnevnog reda, ali da treba vremena da se ubedi Evropska unija da sprovede takvu misiju.

Američka ambasada u Berlinu saopštila je u utorak da su SAD pozvale Nemačku da se pridruži Francuskoj i Britaniji u misiji zaštite plovidbe u Ormuskom moreuzu i "suzbijanja iranske agresije".

Nemačka je taj zahtev odbila, podseća AP.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.