Izvor: Blic, 09.Apr.2016, 18:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Altmajer: Moraćemo da udvostručimo broj deportacija

Direktor kriznog centra u Nemačkoj Peter Altmajer pozvao je danas pokrajinske vlasti da udvostruče broj deportacija azilanata, čiji su zahtevi odbijeni.

Altmajer je nemačkim medijima izjavio da je tokom prošle godine 37.220 azilanata, čiji su zahtevi odbijeni, dobrovoljno vraćeno u matične države, dok je 22.200 deportovano.

- Bilo bi realno očekivati da ove brojke 2016. godine budu udvostručene - smatra Altmajer, koji je šef kancelarije nemačke kancelarke >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Angele Merkel i imenovan je da koordiniše odgovorom Nemačke na izbegličku krizu.

On je naglasio da je to pitanje pokrajina, pri čemu je sugerisao da je to više odgovornost regionalne, a ne savezne Vlade.

Pročitajte još:

Nemačke savezne vlasti već određeno vreme insistiraju na tome da azilanti sa odbijenim zahtevima treba da budu brže deportovani.

Međutim, pojedine nemačke pokrajine imaju poteškoća sa sprovođenjem neophodnih mera pošto se suočavaju sa problemima sa zemljama porekla migranata i drugim pravnim preprekama.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

"Nemačka da intenzivira deportaciju azilanata"

Izvor: B92, 09.Apr.2016

Berlin -- Nemačka bi trebalo da intenzivira broj deportacija azilanata čiji su zahtevi odbijeni, rekao je koordinator nemačke vlade za pitanja migranata Peter Altmajer...Tokom prošle godine 37.220 azilanata čiji su zahtevi odbijeni dobrovoljno je vraćeno u matične države, dok je 22.200 deportovano,...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.