Aleksandar Vučić u utorak u Berlinu sa Angelom Merkel

Izvor: RTS, 13.Mar.2017, 20:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Aleksandar Vučić u utorak u Berlinu sa Angelom Merkel

Premijer Srbije Aleksandar Vučić sastaće se sa nemačkom kancelarkom u utorak u Berlinu, saznaje RTS.
Sastanak sa Merkelovom bio je, ranije, zakazan za petak. Vučić se do sada devet puta sastao sa nemačkom kancelarkom.

Kako je bila najavila zamenica portparola nemačke vlade Ulrike Demer, teme razgovora biće bilateralni odnosi, regionalna pitanja, evropska politika i ekonomija, kao i migrantska >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << politika.
Kako Tanjug prenosi, premijer je večeras rekao da je velika čast za malu zemlju kao što je Srbija što nemačka kancelarka Angela Merkel nije otkazala susret, već insistira na njemu.
"Kancelarka je trebalo sutra da se sastane sa američkim predsednikom Donaldom Trampom, ali je zbog snežne oluje ta poseta pomerena na petak. Mislio sam da će odložiti naš susret, koji je trebalo da bude u petak, jer sam ja premijer jedne zemlje koja ne može da se meri sa Nemačkom, ali kancelarka Merkel i Kristof Hojzen su rekli da me iščekuju sutra posle podne", preneo je Vučić.
Na agendi su zvanični razgovori sa Merkelovom, zajednička izjava za novinare i večera. "To je ogromna čast za Srbiju. Ne radi se samo o našim ličnim odnosima", naglasio je Vučić.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Sastanak sa Angelom Merkel: Vučić sutra u Berlinu

Izvor: BKTV News, 13.Mar.2017

Premijer Srbije Aleksandar Vučić otputovaće sutra u Berlin da bi se sastao sa nemačkom kancelarkom Angelom Merkel...Teme razgovora Vučića i Merkelove biće bilateralni odnosi, regionalna pitanja, evropska politika i ekonomija, kao i migrantska politika, rekla je ranije zamenica portparola nemačke...

Nastavak na BKTV News...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.