Ako ste sumnjali: Merkel ponovo na čelu CDU

Izvor: Mondo, 06.Dec.2016, 17:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ako ste sumnjali: Merkel ponovo na čelu CDU

Nemačka kancelarka i predsednica CDU, Angela Merkel, ponovo je danas izabrana za lidera Hrišćansko-demokratske unije na mandat od dve godine.

Ona je na kongresu koji se održava u Esenu dobila 89 odsto glasova delegata, njen izbor je pozdravljen aplauzom od 11 minuta.

Merkel će tako predvoditi demohrišćane na parlamentarnim izborima 2017. godine, prenosi AFP.

Ona je prošlog meseca najavila da će se kandidovati za četvrti čevorogodišnji mandat kancelara na izborima koji bi trebalo da budu održani u septembru 2017, a "odskočna daska" za to je njen reizbor za predsednicu CDU.

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

Angela Merkel ponovo na čelu CDU

Izvor: Nezavisne Novine, 06.Dec.2016

ESEN - Njemačka kancelarka Angela Merkel ponovo je danas izabrana za lidera Hrišćansko-demokratske unije (CDU) na mandat od dvije godine...Ona je na kongresu koji se održava u Esenu dobila 89 odsto glasova delegata, njen izbor je pozdravljen aplauzom od 11 minuta...Merkel će tako predvoditi demohrišćane...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.