ANGELA OBJAVILA CENOVNIK: Udar po džepu Nemaca uz primenu novih mera protiv korone

Izvor: SrbijaDanas.com, 28.Avg.2020, 13:32

ANGELA OBJAVILA CENOVNIK: Udar po džepu Nemaca uz primenu novih mera protiv korone

Sve je veći broj obolelih, pa nešto ozbiljnije mora da se preduzme da se spreči širenje epidemije

Nemčka je najavila strože mere za borbu protiv korona virusa u jeku kontinuiranog porasta broja obolelih, najavila je nemačka kancelarka Angela Merkel, prenosi CNN.

- Mogli smo da vidimo da je broj novootkrivenih slučajeva u porastu poslednjih nedelja i mi tome ozbijno pristupamo - rekla je Merkelova nakon sastanka sa liderima nemačkih federalnih država >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << i ocenila na kraju da je Nemačka dobro prošla kroz dosadašnji tok pandemije.

U okviru novih, pooštrenih mera protiv širenja korona virusa spada i kazna od 50 evra za nenošenje zaštitnih maski na javnim mestima, zabrana masovnijih javnih okupljanja na koncertima i sportskim događajima biće produžena do kraja godine, a za sve koji se vraćaju u Nemačku sa područja visokog rizika biće obavezan 5-dnevni karantin pre dobijanja dozvole za testiranje na kovid-19.
Pogledaj vesti o: Angela Merkel,   Coronavirus

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

"KRIZA ĆE SE POGORŠATI" Merkel o širenju virusa korone

Izvor: Blic, 28.Avg.2020

Nemačka kancelarka Angela Merkel izjavila je danas da će se pandemija korona virusa verovatno pogoršati narednih meseci i da će u tim okolnostima prioritet njene vlade biti pružanje pomoći društvu u celini, pre svega deci, kao i ekonomiji.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.