Aplikacija Android Messages sada nudi bezbednije dopisivanje uz enkripciju vaših poruka

Izvor: B92, 16.Jun.2021, 14:59

Aplikacija Android Messages sada nudi bezbednije dopisivanje uz enkripciju vaših poruka

Zajedno sa nizom novih funkcija u nekoliko oblasti Android-a, Google konačno uključuje end-to-end enkripciju za sve u aplikaciji Messages.

Enkripcija je u aplikaciji Messages trenutno je dostupna samo u individualnim razgovorima, a ne i u grupnim ćaskanjima. Oba učesnika moraju da imaju omogućene RCS funkcije ćaskanja da bi ih koristili. Znaćete da li će poruka koju ćete poslati biti šifrovana ako na tasteru za slanje vidite ikonu brave. Tada će znatiželjnima >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << biti teže da nadgledaju vaše dopisivanje.

Enkripcija poruka izlazi ove nedelje u Android ažuriranju, zajedno sa novom mogućnošću kačenja poruka i implementacije sistema za upozorenje na zemljotres u većini zemalja. Ažuriranje takođe uključuje nove emodži sličice, Assistant, Android Auto i Voice Access funkcije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.