Završen hitan sastanak; Rusi ispitivali ambasadora Nemačke

Izvor: B92, 04.Mar.2024, 18:28

Završen hitan sastanak; Rusi ispitivali ambasadora Nemačke

Ministarstvo spoljnih poslova Rusije objavilo je detalje razgovora s nemačkim ambasadorom u ovoj zemlji.

Sa njim su razgovarali o audio-snimcima na kojima se čuje kako su navodno nemački vojnici razgovarali o rušenju Krimskog mosta.

Nakon razgovora s Aleksanderom Lambsdorfom Ministarstvo spoljnih poslova Rusije je saopštilo kako su zatražili pojašnjenje od ambasadora Nemačke.

"Rusko ministarstvo spoljnih poslova zatražilo je pojašnjenje od ambasadora >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u vezi s raspravom u razgovoru visokih nemačkih oficira o mogućnosti snabdevanja Kijeva raketama taurus, kao i pružanje praktične pomoći Oružanim snagama Ukrajine u njihovoj borbenoj potrebi protiv ciljeva u Rusiji", navodi se.

Takođe, istakli su kako ovi navodi ukazuju na umešanost Zapada, uključujući Berlin, u sukob u Ukrajini.

Zvaničnik nemačkog Ministarstva odbrane rekao je da je Savezna vojna protivobaveštajna služba (BAMAD) pokrenula sve potrebne mere kako bi istražila incident.

Informacije o tome da su nemački vojnici navodno pričali o rušenju Krimskog mosta prva je u javnost iznela ruska propagandistkinja Margarita Simonjan.

Nemački kancelar Olaf Šolc celu situaciju je nazvao veoma ozbiljnom i rekao kako Nemačka vlada radi na rasvetljavanju incidenta veoma pažljivo, intenzivno i brzo.

Pročitajte i:

Moskva: Pozvan nemački ambasador, hitno

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Ambasador Rusije

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Nemačka tek treba da bude „denacifikovana“ – Zaharova

Izvor: Vostok.rs, 04.Mar.2024

Nemačka bi se mogla suočiti sa „strašnim posledicama“ ako se nešto ne preduzme u vezi sa načinom razmišljanja koji je doveo do razgovora generala Luftvafea, izjavila je u ponedeljak portparolka ruskog ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.. RT je objavio snimak i transkript razgovora...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.