ZAHAROVA SVE SASULA ZAPADU, NIJE ŠTEDELA REČI: Osudila rasističke izjave rumunskog diplomate

Izvor: SrbijaDanas.com, 14.Jun.2023, 19:57

ZAHAROVA SVE SASULA ZAPADU, NIJE ŠTEDELA REČI: Osudila rasističke izjave rumunskog diplomate

Portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova osudila je ponašanje rumunskog ambasadora u Keniji.

Rumunski ambasador Dragoš Viorel Cigaua je svoje afričke kolege uporedio sa majmunima.

"Mnogi su i bez njega podozrevali kako se Zapad odnosi prema Africi. Ali upoređivati afričke diplomate sa majmunima tokom posete afričkom kontinentu, ovo je, naravno, potpuni fijasko", napisala je Zaharova u svom telegram kanalu.

 Ona >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << je poručila da se varaju oni koji još uvek misle da nema modernog fašizma.

"Sve je to ne samo živo, već je i duboka ideologija političkog establišmenta kolektivnog Zapada", dodala je ona, prenosi RIA novosti.,

Prema pisanju medija, incident se dogodio tokom sastanka sa istočnoevropskim diplomatama u kancelariji UN-a u Najrobiju 26. aprila, kada je Cigau ugledao majmuna ispod prozora i rekao: "Afrička grupa nam se pridružuje".

 Afričke diplomate osudile su ponašanje rumunskog ambasadora i ukazale na važnost stvaranja atmosfere međusobnog poštovanja, razumevanja i osetljivosti u diplomatskoj sferi. 
Pogledaj vesti o: Ambasador Rusije

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.