Vučić: Ruski prijatelji su dobro razumeli našu poruku

Izvor: Politika, 16.Avg.2014, 15:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić: Ruski prijatelji su dobro razumeli našu poruku

BEOGRAD – Srbija će znati da zaštiti rusko-srpske odnose, izjavio je premijer Aleksandar Vučić posle današnjeg sastanka sa ambasadorom Rusije Aleksandrom Čepurinom.

„Mislim da su i naši ruski prijatelji sada dobro razumeli naše poruke”, istakao je Vučić za RTS.

Srbija i njeno rukovodstvo na ozbiljan i odgovoran način će se odnositi prema svima i znaćemo kako da zaštitimo rusko-srpske odnose, >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << istakao je predsednik srpske vlade.

„I kod nas ne postoje treći interesi. Siguiran sam da to zna i njegova ekselencija gospodin Čepurin, kao što sam siguran da to znaju i svi drugi ambasadori iz EU, SAD ili bilo kojih drugih zemlja”, rekao je Vučić.

Vučić i Čepurun, kako je saopštila Vlade Srbije, razgovarali su o svim važnim pitanjima u srpsko - ruskim odnosima.

Dvojica zvaničnika su konstatovala da su odnosi Srbije i Rusije prijateljski i da su to odnosi međusobnog poštovanja i uvažavanja.

Predsednik Vlade Srbije rekao je ambasadoru Ruske Federacije da je Srbija nezavisna i suverena zemlja, koja se svojom odlukom nalazi na evropskom putu i koja svojom voljom gradi najbliže i prijateljske odnose sa Ruskom Federacijom.

Ambasador Čepurin zahvalio je premijeru Vučiću na ogromnim naporima Vlade Republike Srbije na unapređenju srpsko-ruskih veza, mirnog regulisanja ukrajinske krize bez korišćenja sankcionih mera. Potrebno je da se naša saradnja gradi na temelju realnih vitalnih interesa Srbije i Rusije.

Premijer Vučić i ambasador Čepurin saglasni su u oceni da Srbija i Rusija imaju izuzetnu priliku da unaprede ne samo političke, već i sveukupne ekonomske odnose, a posebno je moguće jačanje saradnje u oblasti poljoprivede, energetike i građevinske industrije.

Tanjug

objavljeno: 16.08.2014.

Nastavak na Politika...






Povezane vesti

Vučić: Rusi razumeju naše poruke

Izvor: RTV Pink, 16.Avg.2014

Premijer Srbije Aleksandar Vučić rekao je u razgovoru sa ambasadorom Rusije Aleksandrom Čepurinom da će Srbija znati da zaštiti odnose između te dve države.. ..Sa druge strane, ruski diplomata je zahvalio predsedniku Vlade na odbijanju uvođenja sankcija Rusiji, te pohvalio napore Srbije da se...

Nastavak na RTV Pink...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.