Upozorenje: Ne potcenjujte Rusiju

Izvor: B92, 22.Feb.2024, 22:29

Upozorenje: "Ne potcenjujte Rusiju"

Ambasador Estonije u Poljskoj upozorio je na opasnosti potcenjivanja namera Rusije.

On je na to upozorio nakon što je poljski premijer Donald Tusk prošle nedelje najavio da će njegova zemlja dodatno osigurati svoju granicu s Belorusijom kako bi poboljšala unutarevropsku sigurnost.

Ambasador Estonije Miko Haljas rekao je za Euronews da će, prema obaveštajnim podacima kojima raspolaže Estonija, Rusija izvršiti reorganizaciju vojnih kapaciteta za tri do četiri godine.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Dodao je da je zbog toga od velikog značaja da Evropa podržava Ukrajinu kako bi Rusija bila poražena.

"Ako možemo dovoljno da pomognemo Ukrajini da pobedi, onda ćemo promeniti i planove Rusije, ali i Estonije, Letonije, Litvanije i Poljske. Mi smo preuzeli ovu vrstu liderske uloge tako da moramo da budemo oni koji pokušavaju da pokrenu i inspirišu druge", rekao je.

Estonija i Poljska graniče se sa Rusijom, dok Poljska se takođe graniči sa Ukrajinom i Belorusijom, sa kojom deli granicu od 418 kilometara.

Punih 186 kilometara granice je utvrđeno ogradom, koja je podignuta da razdvoji dve zemlje po ceni većoj od 350 miliona evra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Ambasador Rusije

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.