Izvor: Nezavisne Novine, 19.Dec.2016, 19:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ubijen ambasador u Ankari, napadač uzvikivao "Ovo je za Alep"? (VIDEO)

ANKARA - Ruski ambasador u Ankari Andrej Karlov preminuo je nakon atentata na izložbi fotografija u ovom gradu javljaju svjetski mediji.

Portparol ministarstva inostranih poslova Rusije Marija Zaharova izjavila je da se ubistvo ambasadora kvalifikuje kao teroristički čin.

"Rusija kvalifikuje ubistvo ruskog ambasadora kao teroristički čin. Ovo pitanje ćemo staviti pred Savjet bezbjednosti UN", >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << rekla je Zaharova.

Turska televizija NTV izvijestila je da je na Karlova pucano iz pištolja u galeriji i dodaje da je u napadu ranjeno još nekoliko osoba.

Ruski diplomata je sa teškim povredama prevezen u bolnicu, gdje je preminuo. Karlov je držao govor na izložbi fotografija "Rusija očima Turaka", kada mu je s leđa prišao napadač i u njega ispalio hice.

Момент убийства российского посла в Анкаре попал на видео pic.twitter.com/mK1Qevqocx

Turski Hurijet piše da je napadač prije pucnjave uzvikivao "Ovo je za Alep". Nakon toga je uslijedio napad na ambasadora, a potom i razmjena vatre sa obezbjeđenjem u kojoj je ubijen napadač.

U međuvremenu su se pojavile i fotografije na Twitteru na kojima je navodno napadač, a navodi se da je on bio član ambasadorovog obezbjeđenja.

Ruski zvaničnici smatraju da su napad na ambasadora Karlova izvršili radikalni islamisti, a AFP navodi da je atentat uslijedio nakon višednevnih protesta protiv Rusije u Turskoj.

Andrej Karlov je bio ruski ambasador u Turskoj od 2013. godine.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Povezane vesti

Turski policajac izvršio atentat na ruskog ambasadora: "Ovo je za Alep"? (VIDEO)

Izvor: Nezavisne Novine, 19.Dec.2016

ANKARA - Ruski ambasador u Ankari Andrej Karlov preminuo je nakon atentata na izložbi fotografija u ovom gradu javljaju svjetski mediji...Portparol ministarstva inostranih poslova Rusije Marija Zaharova izjavila je da se ubistvo ambasadora kvalifikuje kao teroristički čin..."Rusija kvalifikuje ubistvo...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.