Turska: Ruski bombarder Su-34 ušao u naš prostor

Izvor: B92, 30.Jan.2016, 18:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Turska: Ruski bombarder Su-34 ušao u naš prostor

Tuska tvrdi da je ruski borbeni avion Su-34 narušio turski vazdušni prostor i upozorava da će Moskva biti odgovorna za eventualne "loše" posledice.

Kako je navedeno u saopštenju turskog Ministarstva spoljnih poslova, pilot ruskog aviona upozoren je na ruskom i engleskom jeziku pre nego što je ušao u vazdušni prostor Turske.

Turska tvrdi da se incident sa ruskim avionom dogodio 29. januara i zbog toga je uručen poziv ruskom ambasadoru u Ankari
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<
Ministarstvo je optužilo Rusiju za eskalaciju tenzija i neodgovorno ponašanje i upozorilo da će Moskva biti odgovorna za eventualne "loše" posledice.

Ruska ambasada u Ankari potvrdila je da joj ambasadoru uručen poziv.

"Naš ambasador Andrej Karlov bio je na sastanku u turskom Ministrarstvu spoljnih poslova", saopšteno je iz ruske ambasade bez dodatnih objašnjenja.

Tenzija između Rusije i Turske ekalirala je u novembru kada su Turci oborili ruski vojni avion tipa Su-24 una granici sa Sirijom.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Turska tvrdi: Još jedan ruski bombarder upao u naš vazdušni prostor?

Izvor: Nezavisne Novine, 30.Jan.2016

ANKARA - Tuska tvrdi da je ruski borbeni avion Su-34 narušio turski vazdušni prostor i zbog toga je uručen poziv ruskom ambasadoru u Ankari...Kako je navedeno u saopštenju turskog Ministarstva spoljnih poslova, pilot ruskog aviona upozoren je na ruskom i engleskom jeziku pre nego što je ušao u...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.