Su-35 pokušao da obori poljski avion? Ruski ambasador pozvan na razgovor

Izvor: B92, 10.Maj.2023, 14:31

Su-35 pokušao da obori poljski avion? Ruski ambasador pozvan na razgovor

Poljska je danas pozvala na razgovor ruskog ambasadora u Varšavi Sergeja Andrejeva zbog incidenta iznad Crnog mora.

U opasnoj situaciji učestvovali su ruski borbeni avion i avion poljske granične straže iznad Crnog mora, izjavio je portparol poljskog Ministarstva spoljnih poslova Lukaš Jasina.

Avion poljske granične straže koji je patrolirao za Pograničnu agenciju Evropske unije Fronteks za dlaku je izbegao sudar sa ruskim borbenim avionom iznad Crnog mora >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << kod Rumunije 7. maja, saopštile su Rumunija i Poljska, preneo je Rojters.

Jasina je na Tviteru napisao da Poljska najoštrije osuđuje, kako je naveo, "provokativno i agresivno ponašanje ruske strane, koje predstavlja ozbiljan međunarodni incident".

Kako smo već pisalo o ovom incidentu, navodno je ruski Su-35 opasnim manevrima izazvao turbulencije zbog kojih je poljska posada izgubila kontrolu nad letelicom koja je krenula da se obrušava, ali su uspeli da je vrate u horizontalu i izbegnu tragediju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.