Solisti Baljšoj teatra u Sava centru

Izvor: BKTV News, 14.Jun.2013, 18:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Solisti Baljšoj teatra u Sava centru

Orkestar Narodnog pozorišta u Beogradu pod dirigentskom upravom Dejana Savića i solisti Boljšoj teatra održali su sinoć u Sava centru, u čast Dana Rusije, gala koncert pod nazivom “Operske zvezde Boljšoj teatra”.
Publika, u kojoj su bili ministar kulture i informisanja Srbije Bratislav Petković i ambasador Rusije Aleksandar Čepurin, narodni poslanik Dragomir J. Karić, gromoglasnim apaluzom pozdravila je Anu Aglatovu (lirski sopran), Juliju Mazurovu (mecosopran), Mihaila >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << Kazakova (bas), Olega Kulka (tenor).
Pred Beograđanim ponovo je nastupila sopran Makvala Kasrašvili, aktuelna direktorka Opere Boljšoj teatra, koja iza sebe ima 47 dugu karijeru.
Aglatova, koja je osam godina član Boljšoj teatra i Mazurova, solistkinja omladinskog ansambla Boljšoj teatra, ekspresivnim izvođenjem arija iz opera “Evgenije Onjegin”, “Boemi”, “Seviljski berberin”, “Adrijana Lekuvrer”, “Faust” naišle su na topao prijem kod zahtevne beogradske publike.
Ipak, sudeći po ovacijama i uzvicima “bravo, bravo” čini se da je prisutne u Sava centru, koji su ispunili parter u velikoj sali, osvojio Kazakov snažnom interpretacijom arija “O, dajte mi slobode” (Knez Igor), Don Bazilija (Seviljski berberin) i Gremina (Evgenije Onjegin).
Posebno emotivan je bio nastup Kasrašvili koja je izvela romansu “Santuce” (Kavalerija rustikana) i ariju “Viši d’arte” (Toska), ali i njen duet sa Kulkoom.
Duet Lakme i Malike u izvođenju Aglatove i Mazurove, kao i “Habanera” Mazurove oduševili su okupljene, pa se aplauz razlegao i pre završetka dueta.

Tweet
Pogledaj vesti o: Ambasador Rusije

Nastavak na BKTV News...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.