Sastanak Vučića i Čepurina: Putin zahvalan srpskom predsedniku na razvoju saradnje dve zemlje

Izvor: SrbijaDanas.com, 22.Jan.2018, 14:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sastanak Vučića i Čepurina: Putin zahvalan srpskom predsedniku na razvoju saradnje dve zemlje

Značajan sastanak sa ruskim ambasadorom

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je danas ambasadora Ruske Federacije Aleksandra Čepurina.

Ambasador Čepurin je istakao da poseta predsednika Vučića Kosovu i Metohiji predstavlja hrabar čin. On je izrazio saučešće povodom ubistva Olivera Ivanovića i naglasio da Rusija odlučno osuđuje taj teroristički akt, zahtevajući adekvatnu istragu uz učešće predstavnika nadležnih srpskih organa u >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << punom kapacitetu, kao i međunarodnih orgnizacija, a u skladu sa Rezolucijom 1244 Ujedinjenih nacija. Ruski ambasador je istakao da je sada na Kosovu i Metohiji još vidljivije neispunjavanje odredbi Briselskog sporazuma o Zajednici srpskih opština od strane Prištine, kao i problem sa funkcionisanjem Suda za zločine OVK.

Predsednik Vučić je rekao da smatra da je ta poseta bila veoma značajna za ujedinjenje srpskog naroda i položaj Srba na Kosovu i Metohiji. On je naglasio i da je tom prilikom osetio njihovu potrebu da podele svoje probleme i da će uložiti mnogo truda da im se pomogne i olakša život.

Ambasador Čepurin je preneo poruke zahvalnosti ruskog ministra spoljnih poslova Sergeja Lavrova i savetnika predsednika Vladimira Putina Jurija Ušakova za doprinos predsednika Vučića razvoju srpsko-ruskih odnosa, kao i njihovu opredeljenost za nastavak dijaloga dveju zemalja po svim pitanjima.

Predsednik Vučić i ambasador Čepurin su se saglasili da su predstojeća poseta ministra Lavrova Beogradu i obeležavanje 180 godina od uspostavljanja diplomatskih odnosa dveju zemalja prilika da se još jednom istakne značaj saradnje i prijateljskih odnosa Srbije i Rusije.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.