SVE UKAZUJE NA FETO Erdogan: Ubica ruskog ambasadora je član Gulenove mreže

Izvor: Blic, 21.Dec.2016, 19:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"SVE UKAZUJE NA FETO" Erdogan: Ubica ruskog ambasadora je član Gulenove mreže

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan izjavio je danas da nema sumnje da je ubica koji je u ponedeljak pucao na ruskog ambasadora u Ankari bio član mreže muslimanskog sveštenika Fetulaha Gulena.

- Nema razloga da krijemo da je ubica član mreže FETO. Svi podaci o njemu, počev od mesta gde se školovao do kontakata koje je imao, ukazuju na FETO - istakao je Erdogan, prenosi Rojters uz napomenu da turska >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << vlada o sledbenicima Gulena govore kao o "Gulenističkoj terorističkoj mreži" (FETO).

Turski predsednik je naveo i da prvi rezultati istrage o ubistvu ruskog ambasadora nagoveštavaju da je napadač imao "spoljne veze", ali nije izneo više detalja o tome.

Podsetimo, "Blic" je već pisao o tome na osnovu razgovora sa izvorom iz turske policije koji je detaljno objasnio celu situaciju. Više o tome možete pročitati OVDE.

Gulen živi u egzilu u SAD, a turske vlasti ga krive i za organizovanje neuspelog pokušaja puča u Turskoj u julu ove godine.

Ruskog ambasadora u Turskoj Andreja Karlova ubio je 22-godišnji bivši turski policajac pucnjima iz pištolja, dok je držao govor na otvaranju izložbe fotografija "Rusija očima Turaka" u galeriji u Ankari u ponedeljak po podne.

Napadač je ubijen ubrzo nakon što je ispalio smrtonosne hice u Karlova.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

"Nema razloga da krijemo, ubica ambasadora je član FETO"

Izvor: B92, 21.Dec.2016

Ankara -- Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan izjavio je da nema sumnje da je ubica ruskog ambasadora bio član mreže muslimanskog sveštenika Fetulaha Gulena..."Nema razloga da krijemo da je ubica član mreže FETO. Svi podaci o njemu, počev od mesta gde se školovao do kontakata koje je imao,...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.