Ruski ambasador upozorio SAD protiv agresije na Siriju

Izvor: Vostok.rs, 30.Avg.2018, 08:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ruski ambasador upozorio SAD protiv agresije na Siriju

Ambasador Rusije u SAD Anatolij Antonov izjavio je da je upozorio predstavnike stejt departmenta na eventualnu agresiju protiv Sirije, nazivajući je "neosnovanom i nezakonitom".

"Još jedna eskalacija u Siriji ne ispunjava ničiji nacionalni interes. Samo će teroristi imati koristi od toga" rekao je on, komentarišući sastanak sa diplomatama.

Prema ambasadoru, njegove kolege "su izrazile veoma ozbiljnu zabrinutost zbog signala američke strane da priprema nove napade na Siriju pod izgovorom hemijskog napada".

"Računamo da su čuli našu zabrinutost", naglasio je diplomata.

Antonov je takođe naveo da provokacija uz moguću upotrebu hemijskog oružja u provinciji Idlib, koja se priprema uz aktivno učešće britanske obaveštajne službe, može biti razlog za avio-raketni napad zapadne "trojke" (Vašington - London - Pariz) na vojnu i civilnu infrastrukturu Siije. Kako se navodi, predstavnici Stejt departmenta su veoma pažljivo pratitli izlaganje.



"Detaljno smo im izložlili činjenice o pripremama militanata, odnosno terorističke grupe "Tahrir al Šam", u svetlu predstojećeg simuliranog napada u provinciji Idlib sa toksičnim hemikalijama protiv civilnog stanovništva sa ciljem stavljanja odgovornosti na sirijske snage", rekao je Antonov.

On je takođe saopštio o isporuci teroristima u gradu Džisr al-Šugur osam rezervoara sa hlorom, koji su zatim prevezeni u selo Haljuz. Tamo je stigla grupa militanata, obučavana od strane britanske privatne vojne kompanije "Oliv", a koja bi simulirala spašavanje žrtava hemijskog oružja. Da bi to uradili, planiraju da dovedu i decu za taoce.

Čitajte više na Situacija u Siriji - iz minuta u minut

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.