Ruski ambasador u UN: ukrajinska kontraofanziva samoubilačka

Izvor: Vostok.rs, 24.Jun.2023, 00:42

Ruski ambasador u UN: ukrajinska kontraofanziva samoubilačka

Kontraofanziva ukrajinskih oružanih snaga je potpuno samodestruktivna, pokrenuta uz potpuno zanemarivanje interesa ukrajinskog naroda, izjavio je ruski ambasador u UN Vasilij Nebenzja na sastanku Saveta bezbednosti UN u petak.
Ukrajinske oružane snage već skoro mesec dana vode samoubilačku kontraofanzivu na ruske položaje, već ih je koštala desetine hiljada mobilisanih, nekoliko stotina komada oklopne tehnike, a u ukrajinskom društvu to nazivaju Zaporoškom klaonicom“, izjavio je Nebenzja. „Kao što je bio slučaj sa pokoljom u Bahmutu, gde je kijevski režim slao ukrajinske vojnike u smrt na nekoliko meseci samo da bi dokazao zapadnim dobavljačima oružja da Ukrajina može da pobedi Rusiju. Naravno, uspeli su samo da dokažu suprotno, što Zelenski i njegova klika pokušavaju da zaborave danas. "Sada je pred njima veći zadatak: kako da od potpunog fijaska i poraza naprave pobedu. Na ovom zadatku zajedno sa njima se trude Vašington, London i Brisel, koji nikada ne razmišljaju o Ukrajini kao takvoj i njenim interesima", izjavio je ambasador UN.  „U pozadini onoga što se dešava, danas je još evidentnije da ih ova zemlja zanima samo kao instrument za slabljenje ili bar obuzdavanje Rusije. Zato neće dozvoliti da marionetski režim u Kijevu ima bilo kakav mir i razgovore, bar sve dok još ima Ukrajinaca. Isto tako nisu dozvolili da se to uradi u martu prošle godine, kako je to detaljno objasnio ruski predsednik Vladimir Putin na sastanku sa afričkim liderima“, izjavio je Nebenzja. „Očigledno je da oni u Kijevu, koji stoje iza ovog terorističkog napada (eksplozija u hidroelektrani Kahovka), opsednuti ovim ozloglašenim kontranapadom, malo pridaju pažnju interesima svog naroda i budućnosti svoje zemlje“, diplomata je istakao.
Pogledaj vesti o: Ambasador Rusije

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.