Ruski ambasador u Srbiji: Beograd nije kriv što dijaloga nema VIDEO

Izvor: B92, 14.Avg.2019, 19:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ruski ambasador u Srbiji: Beograd nije kriv što dijaloga nema VIDEO

O svim aktuelnim pitanjima za Srbiju i region, ali i za Rusiju, prvi put za jednu domaću televiziju, govori ambasador Rusije Aleksandar Bocan Harčenko.

Povodom saopštenja zemalja Kvinte, Harčenko kaže da je to dobro poznat stav zapadnih zemalja.

"Smatram da postoji očigledan jednostrani prilaz. Što se tiče dijaloga i razloga što ga sada nema, Beograd uopšte nije kriv", kaže Harčenko. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

Na pitanje šta bi Rusija uradila da Srbija izrazi želju da postane članica NATO-a, Harčenko kaže da Srbija ima dosledan stav neutralne zemlje i da je, prema mišljenju Rusije, ovaj stav obrazložen.

Na pitanje da li je rešenje kosovskog pproblema razmena teritorija Harčenko kaže da Rusija nema generalni stav.

"Mi imamo generalni stav. Nama bi odgovaralo sve što odgovara Beogradu u okviru međunarodnog prava", rekao je ruski ambasador.

Opširnije u video-prilogu:

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.