Ruski ambasador u Bratislavi: Slovačka direktno uključena u naoružavanje Ukrajine

Izvor: B92, 15.Maj.2023, 23:42

Ruski ambasador u Bratislavi: Slovačka direktno uključena u naoružavanje Ukrajine

Slovačka je direktno uključena u naoružavanje Ukrajine, dok slovačka vlada u poslednje vreme vredno radi na rušenju bilateralnih odnosa sa ruskom stranom.

Ovo je izjavio ruski ambasador u Bratislavi Igor Bračikov.

"Slovačka aktivno učestvuje u naoružavanju Ukrajine. Kijevu je poklonjeno svih 13 borbenih aviona MiG-29 u službi Oružanih snaga Slovačke, sistemi PVO S-300 i Kub, 30 helikoptera >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << BMP-1", rekao je Bračikov u intervju za "Izvestija".

On je napomenuo da je isporuka oružja Kijevu kršenje rusko-slovačkih sporazuma o zabrani prenosa naoružane vojne opreme u treće zemlje bez dozvole zemlje proizvođača.

Osim toga, kako je naveo, slovačka isporučuje Ukrajini samohodne haubice "zuzana-2", a lokalna preduzeća se bave popravkom vojne opreme koja je u upotrebi u Oružanim snagama Ukrajine.

Prema njegovim rečima, slovačko rukovodstvo prekinulo je sve veze sa Rusijom na državnom nivou i zabranilo bilo kakve kontakte u naučnoj i kulturnoj sferi.

Ruski ambasador je napomenuo i da se u slovačkim medijima vodi antiruska propaganda koja ne odgovara nacionalnim interesima slovačkog naroda i, po njegovom mišljenju, kontroliše se iz inostranstva.

"Sa svoje strane, Rusija pokazuje uzdržanost i spremnost za konstruktivan i pragmatičan dijalog sa onima koji su za to sposobni", zaključio je Bračikov.

Pročitajte još:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Ambasador Rusije

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.