Ruske i srpske institucije zajedno rade na Besmrtnom puku

Izvor: RTS, 02.Apr.2019, 11:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ruske i srpske institucije zajedno rade na "Besmrtnom puku"

Ministar Nenad Popović i ambasador Rusije u Beogradu Aleksandar Čepurin ocenili su da manifestacija "Besmrtni puk" treba da sačuva svoj izvorni karakter. Ističu da treba da ostane narodna manifestacija koja prevazilazi institucionalne i političke okvire, čiji je cilj trajno očuvanje sećanja na stradanje naroda dve zemlje u borbi protiv okupatora i agresora.
Manifestacija "Besmrtni puk", koja >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << se održava povodom Dana pobede nad fašizmom 9. maja, održaće se po četvrti put u Beogradu.

Ruski ambasador Aleksandar Čepurin je zahvalio ministru za inovacije i tehnološki razvoj Nenadu Popoviću na višegodišnjem doprinosu u organizaciji ove manifestacije.
"Svake godine 'Besmrtni puk' u Srbiji okuplja sve više učesnika. Prošle godine ih je bilo preko tri hiljade", rekao je Čepurin.
Istakao je spremnost srpskih državnih institucija da podrže napore organizatora da ove godine "Besmrtni puk" u Srbiji bude najveći i najmasovniji u ovom delu Evrope.
Kako se navodi u saopštenju iz kabineta ministra, koji je ujedno i počasni predsednik Fondacije "Besmrtni puk" u Srbiji, manifestacija će i ove godine biti organizovana u partnerstvu s Ruskim domom u Beogradu i Gradom Beogradom.
Sastanku Popovića i Čepurina prisustvovala je i direktorka Ruskog doma u Beogradu Nadežda Kuščenkova, koja je istakla da Ruski dom priprema program koji će se ove godine realizovati u saradnji s Gradom Moskvom i uz učešće brojnih ruskih umetnika i veterana iz Drugog svetskog rata.
"Zajedno s našim partnerskim organizacijama iz Organizacionog odbora 'Besmrtnog puka' pripremamo manifestaciju koja će ove godine biti najmasovnija i najsadržajnija do sada", rekla je Kuščenkova.
Pogledaj vesti o: Ambasador Rusije

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.