Rusija pozvala ambasadore SAD, Kanade i Velike Britanije zbog nediplomatskih aktivnosti

Izvor: B92, 18.Apr.2023, 15:17

Rusija pozvala ambasadore SAD, Kanade i Velike Britanije zbog "nediplomatskih aktivnosti"

Ministarstvo spoljnih poslova Rusije pozvalo je danas na razgovor ambasadore SAD, Velike Britanije i Kanade zbog nediplomatskih aktivnosti.

"Zbog grubog mešanja u unutrašnje stvari Rusije i aktivnosti koje ne odgovaraju diplomatskom statusu, u Ministarstvo spoljnih poslova pozvani su ambasadori SAD, Velike Britanije i Kanade", navodi se u saopštenju ruskog ministarstva, prenosi TASS.

Prethodno je portparolka ruskog ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova osudila >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << izjave ovih ambasadora nakon objavljivanja presude publicisti Vladimiru Kara-Murzi, optuživši ih za direktno mešanje u unutrašnje stvari Rusije.

Ona je zahteve ambasadora SAD i Kanade za oslobađanje Kara-Murze nazvala "vrhuncom cinizma", rekavši da su u njihovim državama besramno krše ljudska prava i proganjaju neistomišljenici.

Moskovski gradski sud juče je osudio opozicionog političara Vladimira Kara-Murzu na 25 godina zatvora zbog izdaje i širenja lažih vesti o ruskoj vojsci.

Pored toga, on je kažnjen sa 400.000 rubalja i zabranom da se bavi novinarstvom na sedam godina, prenele su RIA Novosti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Ambasador Rusije

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Zaharova: Kijev odgovoran za prekid inspekcija u okviru sporazuma o žitu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Apr.2023, 11:18

Ukrajinska strana je odgovorna za poteškoće sa registracijom novih brodova i prekid inspekcija, izjavila je danas portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova. Prema njenim rečima, ukrajinska strana je prvo blokirala proces registracije, ne slažući se sa predlozima Rusije, a...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.