Rusi: Glasine o raspadu BiH imaju za cilj da podstaknu tenzije

Izvor: Vesti-online.com, 13.Feb.2017, 11:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rusi: Glasine o raspadu BiH imaju za cilj da podstaknu tenzije

"Glasine o mogućem raspadu Bosne i Hercegovine su preterane i imaju za cilj da podstaknu tenzije i odvrate pažnju od stvarnih problema", izjavio je ruski ambasador u BiH Petar Invancov.

- Laži često cirkulišu sa ciljem da se namerno stvore tenzije u zemlji kako bi se lokalnom stanovništvu i međunarodnoj zajednici skrenula pažnja sa istinski važnih problema vezanih za socijalni i ekonomski razvoj, sigurnost >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << i radikalizaciju - rekao je ruski diplomata, piše Radio Slobodna Evropa.

On je rekao da su te laži često povezane sa referendumom u Republici Srpskoj.

- Dozvolite mi da vas uverim: vlasti Republike Srpske su u potpunosti posvećene sprovođenju Dejtonskog sporazuma, ne dovode u pitanje principe tog sporazuma i aktivno ih promovišu, postupajući isključivo u skladu sa principima demokratije i unutar lokalnog pravnog okvira - rekao je Ivancov.

On je rekao da je Dejtonski sporazum iz 1995. godine, kojim je okončan rat u BiH, uvek bio kritikovan od nekih snaga.

- Bosna i Hercegovina funkcioniše na osnovu važećeg međunarodnog pravnog dokumenta koji sadrži sve neophodne osnovne principe. Mi, kao jedan od garanta tog mirovnog sporazuma, podržavamo suverenitet i teritorijalni integritet BiH, decentralizaciju u sistemu odlučivanja, kao i osnovna pravila jednakosti, kompromisa i konsenzusa među narodima koji čine državu - rekao je ruski diplomata.

Nastavak na Vesti-online.com...






Povezane vesti

Ivancov: Glasine o raspadu BiH preterane

Izvor: B92, 13.Feb.2017

Sarajevo -- Glasine o raspadu BiH preterane i cilj im je da podstaknu tenzije, te odvrate pažnju od stvarnih problema, kaže ambasador Ruske Federcije u BiH Petar Ivancov..."Po mom mišljenju, glasine o raspadu BiH nisu samo preterivanje, one često cirkulišu sa ciljem da se namjerno stvore tenzije...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.