RUSKI AMBASADOR OČITAO LEKCIJU UN: Bolje proveravajte informacije iz ANONIMNIH IZVORA u Siriji! (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 19.Jun.2019, 10:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

RUSKI AMBASADOR OČITAO LEKCIJU UN: Bolje proveravajte informacije iz ANONIMNIH IZVORA u Siriji! (VIDEO)

Nebenzja objasnio situaciju na ratištu

Rusija odbacuje sve optužbe za nasumične napade u Siriji, a organizacije UN bi trebalo da bolje proveravaju svoje izvore informacija, izjavio je stalni predstavnik Rusije u Ujedinjenim nacijama Vasilij Nebenzja na marginama Saveta bezbednosti UN.

- Nije tajna da militanti u vojne svrhe koriste civilnu infrastrukturu, bolnice i škole i ljude, kao živi zid. Mi odlučno odbacujemo sve optužbe za nasumične napade. Mi ne >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << izvodimo napade na civilno stanovništvo - rekao je Nebenzja.

On je takođe istakao da Rusija zahteva da sve kolege, uključujući i sekretarijat UN i specijalizovane agencije i organizacije, u svojim procenama (situacija u Siriji) koriste samo proverene informacije.

- Odavno kod nas izazivaju podozrenje izvori informacija koje koriste sektori UN, uključujući i Svetsku zdravstvenu organizaciju. Molio bih da se to prenese odsutnima (zamenicima generalnog sekretara UN) Marku Loukoku i Rozmari di Karlo, jer oni lično ne posećuju oblasti gde se navodno gađaju bolnice. Ispostavilo se da su većina tih informacija telefonski pozivi nekih ’pouzdanih izvora‘, koje niko nije proverio, i koje oni ne žele da imenuju - zaključio je Nebenzja.

Pogledajte rezultate
Pogledaj vesti o: Ambasador Rusije

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.