Popović i Bocan-Harčenko o nastavku ekonomske saradnje

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 04.Jun.2020, 15:13

Popović i Bocan-Harčenko o nastavku ekonomske saradnje

Ministar za inovacije i tehnološki razvoj Nenad Popović i ambasador Rusije u Srbiji Aleksandar Bocan-Harčenko izrazili su danas, na sastanku u Beogradu, punu posvećenost dve zemlje nastavku intenzivne ekonomske saradnje u budućnosti.

Popović je pozvao ruske kompanije da ulažu u Srbiju i istakao da postoje brojne pogodnosti koje je Vlada Srbije spremna da pruži zainteresovanim investitorima.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine <<
"Srbija je lider u privlačenju investicija u ovom delu Evrope. Imamo najbolje inženjere, odlične tehničke kadrove, zahvaljujući razvoju dualnog obrazovanja, a za ruske kompanije je posebno značajno to što ne postoje carine za izvoz robe iz Srbije u Evropsku Uniju", rekao je Popović, a saopšteno je iz njegovog kabineta.

Ministar je rekao da, putujući kroz Srbiju, poziva mnoge kompanije i privrednike da se više orijentišu ka izvozu na rusko tržište.

Naveo je da je Srbija jedina zemlja na svetu koja ima mogućnost bescarinskog izvoza na tržište Rusije i Evroazije i istakao da treba više da koristimo tu mogućnost.

"Sa svoje pozicije u Vladi Srbije trudiću se da neprestano razvijamo državne mehanizme za podsticanje većeg izvoza u Rusiju. To je budućnost koju su prepoznale i mnoge razvijene evropske zemlje, kao sto su Nemačka, Italija i Austrija", rekao je Popović.

Ambasador Rusije u Srbiji izrazio je zadovoljstvo odličnom političkom i ekonomskom saradnjom dve zemlje, posebno istakavši značaj te saradnje tokom krize izazvane korona virusom, navodi se u saopštenju.

Dodaje se da je Popović ruskom ambasadoru zahvalio na podršci koju Rusija pruža Srbiji u očuvanju teritorijalnog integriteta i suvereniteta po pitanju Kosova i Metohije.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.