Popović: Unapređe odnosa Srbije i Rusije ostaje prioriteet

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 03.Jul.2017, 13:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Popović: Unapređe odnosa Srbije i Rusije ostaje prioriteet

Novoizabrani ministar za inovacije i tehnologiju, Nenad Popović, sastao se danas u Vladi Srbije sa ambasadorom Rusije, Aleksandrom Čepurinom, koji mu je čestitao izbor na novu funkciju i izrazio nadu da će sa te pozicije Popović još snažnije nastaviti da doprinosi razvoju najboljih ekonomskih i politickih odnosa Srbije i Rusije.

Ministar Popović je zahvalio ambasadoru Čepurinu na čestitkama i istakao da unapređenje saradnje dve zemlje ostaje jedan od prioriteta >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << novoizabrane Vlade Srbije.

i

Kako je saopšteno iz Vlade Srbije, Popović je naglasio da su inovacije i tehnologije ključni faktor konkurentnosti, te da će se Srbija, kao što je to najavila predsednica Vlade Ana Brnabić, na svom putu razvoja nacionalne inovacione infrastrukture oslanjati i na znanje i tehnologije iz Rusije.

"Podizanje konkurentnosti nauke, istraživanja i inovacija u funkciji privrednog razvoja jedan je od prioritetnih ciljeva Vlade", rekao je Popović.

"Da bi Srbija dostigla zemlje koje su lideri u ovim oblastima, poput zemalja EU, SAD, Rusije i Izraela, moramo puno toga da uradimo, ali je najvažnije što već sada imamo šta da ponudimo - a to je znanje mladih i kreativnih ljudi", naglasio je on.

"Zato nas fokus treba da bude na jos bržem razvoju kadrovskog potencijala u oblasti inovacija i tehnologija i to kroz stvaranje preduslova za praktično orijentisane programe na osnovnim akademskim studijama, kao i programe dualnog obrazovanja, koji su usmereni na pripremu kadrova u uslovima realne proizvodnje", rekao je Popović i ukazao da se takvi programi već sprovode u Rusiji.

Popović je istakao da će jedan od glavnih zadataka njegovog kabineta biti stvaranje ambijenta za privlačenje i ohrabrivanje stranih investicija u istraživanje, razvoj i tehnološke "startapove", jer je to, prema njegovim rečima, generator novih radnih mesta u Srbiji.
Pogledaj vesti o: Ambasador Rusije

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Popović sa Čepurinom: Unapređenje odnosa Srbije i Rusije ostaje prioritet!

Izvor: SrbijaDanas.com, 03.Jul.2017

Ministar Popovic je zahvalio ambasadoru Čepurinu na čestitkama i istakao da unapređenje saradnje dve zemlje ostaje jedan od prioriteta novoizabrane Vlade Srbije..Novoizabrani ministar za inovacije i tehnologiju, Nenad Popović, sastao se danas u Vladi Srbije sa ambasadorom Rusije, Aleksandrom Čepurinom,...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.