Izvor: NoviMagazin.rs, 04.Avg.2017, 13:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Popović: Saradnja sa Rusijom u oblasti nauke i inovacija

Ministar za inovacije i tehnološki razvoj Nenad Popović i ambasador Rusije u Srbiji Aleksandar Čepurin obišli su danas Istraživačku stanicu Petnica, i dogovorili se o saradnji Petnice i istaživačkih i obrazovnih centara u Rusiji.

"Očekujem da već u sledećih godinu dana značajno povećamo obim razmene učenika i nastavnog kadra iz Srbije i Rusije u cilju zajedničkog rada na naučnim i inovativnim >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << projektima", rekao je ministar Popović, a saopštio je njegov kabinet.

On je ocenio da postoje ogromni potencijali za saradnju srpskih i ruskih naučno-istraživačkih instituta i univerziteta, kao i inovacionih centara pri univerzitetima.

"Za Srbiju je korisno da se u razvoju nauke i inovacija u budućnosti oslanja i na znanja iz Rusije", rekao je Popović.

Dodao je da veliki prostor za razmenu znanja ima u oblastima fizike, informacionih tehnologija, nanotehnologija, kosmičkih tehnologija, medicini, odbrambenoj industriji.Popović je naglasio da je razvoj inovacija i visokih tehnologija u ovim oblastima važan za podizanje konkurentnosti privrede Srbije.

Čepurin je rekao da su razvoj fundamentalnih istraživanja i ulaganje u inovacije i nauku, preduslovi za ekonomski napredak jedne države.

On je izrazio očekivanje da će saradnja Srbije i Rusije u nauci u narednom periodu biti još intenzivnija i uspešnija.

"Nadam se da će Srbija i Rusija nastaviti da zajednički razvijaju svoje naučne potencijale, jer kada nešto radimo zajedno, to radimo vrlo uspešno", rekao je ruski ambasador.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dogovorena saradnja Petnice i istraživačkih centara u Rusiji

Izvor: N1 televizija, 04.Avg.2017

Ministar za inovacije i tehnološki razvoj Nenad Popović i ambasador Rusije u Srbiji Aleksandar Čepurin obišli su Istraživačku stanicu Petnica i dogovorili se o saradnji Petnice i istaživačkih i obrazovnih centara u Rusiji..."Očekujem da već u sledećih godinu dana značajno povećamo obim razmene...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.