Otkriveno ko stoji iza ubistva ruskog ambasadora u Turskoj Karlova

Izvor: BKTV News, 12.Jun.2017, 18:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Otkriveno ko stoji iza ubistva ruskog ambasadora u Turskoj Karlova

Ruski ambasador u Turskoj Andrej Karlov ubijen po nalogu pristalica Fetulahove terorističke organizacije (FETO), na čijem čelu se nalazi turski vesrki propovednik nastanjen u SAD Fetulah Gulen, saopšteni je iz kancelarije turskog Državnog tužilaštva u Ankari, a objavila je turska televizija NTV.

Navodi se da je počinioca ubistva iz decembra prošle godine, turskog policajca koji nije bio >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << na dužnosti Mevluta Merta Altintasa, kontaktiralo petoro ljudi koji su članovi FETO.

Prema navodima istražitelja, Altintas se susreo sa jednim od članova te organizacije u hotelu sa pet zvezdica na Kipru, gde je dobio uputstva kako da ubije ruskog ambasadora.

TASS podseća da je ambasador Karlov ubijen iz pištolja dok je držao govor na otvaranju izložbe fotografija, a napadača su, po tvrdnji turskih vlasti, odmah ubili pripadnici bezbednosnih snaga.

Rusko Ministarstvo spoljnih poslova ubistvo Karlova proglasilo je terorističkim napadom.

Atentat o kojem ceo svet priča: Ovo je trenutak kada je ruski ambasador ubijen! (UZNEMIRUJUĆI VIDEO)
Pogledaj vesti o: Turska

Nastavak na BKTV News...






Povezane vesti

Otkriveno ko je naručio ubistvo ruskog ambasadora u Ankari

Izvor: Vesti-online.com, 12.Jun.2017

Generalni tužilac Ankare je izjavio da je ruski ambasador u Turskoj Andrej Karlov ubijen po narudžbini pristalica organizacije islamskog propovednika Fetualaha Gulena FETÖ, javila je televizija NTV...Navedeno je da je vršilac ubistva Mevlut Altintaš kontaktirao sa članovima FETÖ i dobio ukaze...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.