Okršaj ambasadora Rusije i SAD u Srbiji na Twitteru!

Izvor: Mondo, 23.Avg.2019, 17:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Okršaj ambasadora Rusije i SAD u Srbiji na Twitteru!

Ambasadori Rusije i SAD u Srbiji, Aleksandar Bocan-Harčenko i Kajl Skot, ukrstili su danas stavove povodom 80. godišnjice potpisivanja Ribentrop-Molotov pakta.

Foto: MONDO, Mario Milojević

Aleksandar Bocan-Harčenko reagovao je na poruku američkog kolege Kajla Skota povodom 80. godišnjice potpisivanja Ribentrop-Molotov pakta, rekavši da je tragedija mogla biti izbegnuta da su zapadne zemlje prihvatile predlog Moskve o uspostavljanju kolektivne bezbednosti.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << />
"Umesto što su insistirale na ciničnoj politici 'povlađivanja' kako bi preusmerile Hitlerovu agresiju na istok", napisao je ruski ambasador na engleskom jeziku u odgovoru Skotu koji je takođe na Twitteru napisao da je pre tačno 80 godina na današnji dan potpisan "zloglasni Ribentrop-Molotov pakt na osnovu kojeg su dva diktatora tajno podelila Istočnu Evropu na nacističku i sovjetsku sferu uticaja".

Manje od mesec dana kasnije, dodao je Skot, nemačke i ruske trupe slavile su osvajanje Poljske u Brestu.

Bocan-Harčenko, međutim, kaže da pokušaji da se Sovjetski Savez predstavi kao izazivač Drugog svetskog rata bacaju senku na sećanja na milione Sovjeta koji su dali svoj život kako bi slomili nacizam i oslobodili sebe i evropske nacije.

"Molim vas, da konsultujete presude iz Nirnberga, koje su i danas integralni deo međunarodnog prava", dodao je Bocan-Harčenko.

Fotografije na kojima se vide premijeri zapadnih zemalja kako se rukuju sa nacističkim liderima lako se mogu pronaći, dodao je ruski ambasador.

"Proveriti 'Čemberlen i Hitler u Godesbergu, septembar 1938' ili 'Minhenski sporazum, septemar 1938' ", naveo je Bocan-Harčenko na Twitteru.

A “non-aggression pact?” Molotov-Ribbentrop was a war plan to divide Eastern Europe into Nazi and Soviet spheres of influence. Less than a month later, German and Russian troops celebrated their conquest of Poland in Brest. #falsificationofhistory

— Ambassador Kyle Scott (@usambserbia) August 23, 2019

Američki ambasador u Beogradu Kajl Skot objavio je ranije danas na Twitteru povodom 80. godišnjice potpisivanja Pakta o nenapadanju između nacističke Nemačke i Sovjetskog Saveza, osrvnuvši se na tragične događaje koji su potom usledili i podele od kojih neke, kako je rekao, i danas traju.

Kako je naveo u jednom od tvitova, "dijalog i transparentnost izuzetno su važni kako ne bi došlo do sukoba".

"Nakon 80 godina krajnje je vreme da se Balkan konačno integriše sa svojim evropskim susedima", naveo je američki ambasador.

Skot je napisao i da je pre 80 godina na današnji dan potpisan "zloglasni Ribentrop-Molotov pakt na osnovu kojeg su dva diktatora tajno podelila Istočnu Evropu na nacističku i sovjetsku sferu uticaja".

"Nakon 80 godina krajnje je vreme da se Balkan konačno integriše sa svojim evropskim susedima", naveo je američki ambasador.

Skot je napisao i da je pre 80 godina na današnji dan potpisan "zloglasni Ribentrop-Molotov pakt na osnovu kojeg su dva diktatora tajno podelila Istočnu Evropu na nacističku i sovjetsku sferu uticaja".
Pogledaj vesti o: Ambasador Rusije

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Harčenko i Skot ukrstili poglede (i znanje) o istoriji i istorijskim falsifikatima

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 23.Avg.2019

Ambasador Bocan-Harčenko reagovao je na poruku američkog kolege Kajla Skota povodom 80. godišnjice potpisivanja Ribentrop-Molotov pakta, rekavši da je tragedija mogla biti izbegnuta da su zapadne zemlje prihvatile predlog Moskve o uspostavljanju kolektivne bezbednosti..."Umesto što su insistirale...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.