Odlična saradnja Rusije i Srpske

Izvor: Vesti-online.com, 03.Okt.2011, 02:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Odlična saradnja Rusije i Srpske

Ruski ambasador u BiH Aleksandar Bocan-Harčenko ocenio je da Rusija sa Republikom Srpskom ima najbolju moguću saradnju i odlične bilateralne odnose, uz poštovanje dobrih uzajamnih interesa.

Svečano puštanje u rad novog pogona u Rafineriji nafte u Brodu Harčenko je ocenio kao srećan dan.

"Upravo takvu poruku moram da prenesem ministru spoljnih poslova Lavrovu. Isto tako, želim da se zahvalim celom rukovodstvu Republike Srpske za najbolju moguću saradnju, >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << za dobre biletaralne odnose i poštovanje dobrih uzajmnih interesa", rekao je Harčenko tokom jučerašnjeg svečanog otvaranja novog postrojenja.

Ruski diplomata je istakao da Moskva ne traži nikakve preduslove za ulaganje.

"Mi ništa ne tražimo i ne želimo da narodi na ovim prostorima žive po meri Rusije. Mi želimo da sarađujemo na ovom prostoru, da radimo po Ustavu i zakonima koji ovde postoje", poručio je Bocan-Harčenko.

On je napomenuo da Rusija samo očekuje da ruska privreda ima uslove za bilateralne odnose.

"Mi ovde imamo dobar politički ambijent i zbog toga su naša ulaganja dugoročna i uklapaju se u planove na Balkanu i u Evropi", rekao je ruski ambasador u BiH.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.