Nusra front preuzeo odgovornost za ubistvo ruskog ambasadora

Izvor: SrbijaDanas.com, 21.Dec.2016, 14:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nusra front preuzeo odgovornost za ubistvo ruskog ambasadora

Pripadnici Džabhat Fateh el Šama (bivši Nusra front) preuzeli su odgovornost za ubistvo ruskog ambasadora u Ankari Andreja Karlova.

Teroristička grupa preuzela je odgovornost putem pisma koje se pojavilo na internetu. U ponedeljak je ruskog ambasadora Andreja Karlova ubio turski policajac na otvaranju izložbe u Ankari. U napadu su povređene još tri osobe. Ministarstvo spoljnih poslova Rusije smatra >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << ovaj napad terorističkim činom.

Ranije danas turski mediji su javili da je broj ljudi koji je uhapšen u vezi sa istragom ubistva ruskog ambasadora porastao na 13.

Hapšenja su sprovedena u provincijama Ankara, Izmir i Ajdin, javila je televizija NTV, pozivajući se na izvore u policiji. Raniji izveštaji pokazivali su da je uhapšeno šest rođaka napadača. Neki od njih su, navodno, povezani sa takozvanom Terorističkom organizacijom Fetulaha Gulena, koga je Ankara optužila za neuspeli puč u julu ove godine.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.