Novi ambasador Olimpijade

Izvor: Vostok.rs, 29.Okt.2011, 20:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novi ambasador Olimpijade

29.10.2011. -

Reprezentacija ambasadora Soči-2014. popunjena je olimpijskom šampionkom, klizačicom Tatjanom Navkom. U svojoj novoj ulozi čuvena spotistkinja će učestvovati u realizaciji projekata Organizacionog komiteta Zimske olimpijade, a takođe će doprinositi razvoju olimpijskog i paralimpijskog pokreta u Rusiji.

Tatjana Navka je jedna od najčuvenijih klizačica u svetskom klizanju u parovima, u plesu na ledu. U paru sa Romanom Kostomarovom ona je postala olimpijska >> Pročitaj celu vest na sajtu Vostok.rs << šampionka 2006. godine, dvostruka prvakinja sveta, trostruka prvakinja Evrope, trostruka pobednica finala Granpri i trostruka šampionaka Rusije. Ona odavno u čestvuje u raznim projektima Organizacionog komiteta Soči 2014. U svom novom statusu, izjavila je Tatjana Navka za Glas Rusije, ona će uložiti sve napore u sportski preporod zemlje.

Za mene je ogromna čast da budem ambasador. Jer Olimpijada nije samo sport, to je poligon za naše male zvezde. Osnovni zadatak kao prvo je da se otvori sport u regionu Sočija. Naravno, tamo će se pojaviti umetničko klizanje. Do sada nije bilo sale, a sada će se pojaviti. Naći će se treneri i stručnjaci koji će krenuti u letovalište Soči. Sećam se u detinjstvu, imala sam 6 godina, 10 godina. Sećam se sa kakvim sam interesovanjem gledala olimpijske igre na televiziji, za mene je to bio dah svežeg vazduha. Sada su deca dobila jedinstvenu mogućnost da vide sve svojim očima. Kakav je to odličan stimulans za našu mladu generaciju. Znam da među njima ima pravih malih zvezda koje obavezno treba da zasijaju.

Uglavnom ambasadori Olimpijade postaju poznati sportisti, glumci i javni poslenici zemlje domaćina. Tako je jedan od ambasadora Olimpijade u Londonu 2012. postao fudbaler Dejvid Bekhem. U redove ambasadora Olimpijade u Sočiju već su ušli slavni sportisti kao klizač Maksim Šabalin, hokejaš Aleksandar Ovečkin, gimnastičarka Svetlana Horkina. Oni su preuzeli odgovornu misiju da govore čitavom svetu o onim pozitivnim promenama koje će doneti prve zimske Igre u istriji Rusije, Igre u Sočiju.

Izvor: Golos Rossii, foto: RIA Novosti
Pogledaj vesti o: Ambasador Rusije,   Olimpijske igre

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

Formula-1 će stići u Soči

Izvor: Vostok.rs, 29.Okt.2011

29.10.2011. - Gran-pri Formule-1 će biti održan u Sočiju u oktobru 2014. godine..Gran-pri Formule-1 će biti održan u Sočiju u oktobru 2014. godine. Nova trasa će biti sagrađena u Olimpijskom parku Sočija...Trasu za Formulu -1 grade na tom mestu, jer sve građevine mogu da budu iskorišćene...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.