NOVI RUSKI AMBASADOR OČITAO LEKCIJU SKOTU: Srbija centar rasprave dve najveće svetske sile! (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 23.Avg.2019, 17:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NOVI RUSKI AMBASADOR OČITAO LEKCIJU SKOTU: Srbija centar rasprave dve najveće svetske sile! (FOTO)

Čas istorije Aleksandra Bocana-Harčenka

Ambasador Rusije u Srbiji Aleksandar Bocan-Harčenko reagovao je danas na poruku američkog kolege Kajla Skota povodom 80. godišnjice potpisivanja Ribentrop-Molotov pakta, rekavši da je tragedija mogla biti izbegnuta da su zapadne zemlje prihvatile predlog Moskve o uspostavljanju kolektivne bezbednosti.

- Umesto što su insistirale na ciničnoj politici >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << ''povlađivanja'' kako bi preusmerile Hitlerovu agresiju na istok - napisao je ruski ambasador na engleskom jeziku u odgovoru Skotu, koji je takođe na Tviteru napisao da je pre tačno 80 godina na današnji dan potpisan "zloglasni Ribentrop-Molotov pakt na osnovu kojeg su dva diktatora tajno podelila Istočnu Evropu na nacističku i sovjetsku sferu uticaja".

Attempts to portray the Soviet Union as the “instigator” of World War II defile the sacred memory of millions of Soviet people who gave their lives to crush Nazism and liberate themselves and European nations.

— Александр Боцан-Харченко (@ABocanHarcenko) August 23, 2019

​Manje od mesec dana kasnije, dodao je Skot, nemačke i ruske trupe slavile su osvajanje Poljske u Brestu.

Međutim, Bocan-Harčenko kaže da pokušaji da se Sovjetski Savez predstavi kao izazivač Drugog svetskog rata bacaju senku na sećanja na milione Sovjeta koji su dali svoj život kako bi slomili nacizam i oslobodili sebe i evropske nacije.

- Molim vas da konsultujete presude iz Nirnberga, koje su i danas integralni deo međunarodnog prava - dodao je Bocan-Harčenko.

Please consult the verdicts of the Nuremberg Tribunal, which remains an integral part of international law.

— Александр Боцан-Харченко (@ABocanHarcenko) August 23, 2019

​Fotografije na kojima se vide premijeri zapadnih zemalja kako se rukuju sa nacističkim liderima, lako se mogu pronaći, dodao je ruski ambasador.

- Proveriti "Čemberlen i Hitler u Godesbergu, septembar 1938" ili "Minhenski sporazum, septembar 1938" - naveo je Bocan-Harčenko na Tviteru.

Photos depicting Western prime ministers shaking hands with Nazi leaders can easily be found. Check “Chamberlain and Hitler in Godesberg, September 1938” or “the Munich Agreement, September 1938”.

— Александр Боцан-Харченко (@ABocanHarcenko) August 23, 2019

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.