NIJE IH VOLEO: Slobodan Milošević nikad nije primio ambasadora Amerike i Rusije!

Izvor: Telegraf.rs, 01.Okt.2014, 22:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NIJE IH VOLEO: Slobodan Milošević nikad nije primio ambasadora Amerike i Rusije!

Bivši predsednik SRJ nije voleo ambasadore i svaki put bi izbegavao susrete s njima, sem kad je primao akreditive od njih. "Slobodan Milošević nema taj običaj da se viđa sa ambasadorima", glasio je zvaničan odgovor iz njegovog kabineta

Bivši predsednik SRJ i osnivač Socijalističke partije Srbije Slobodan Milošević nikad u svoju kancelariju nije primao ambasadore, pa ni iz SAD i Rusije, samo zato što ih nije voleo!

Da je Milošević vladao na dosta čudan >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << način svi smo se uverili, a nova zanimljivost iz perioda njegove vladavine glasi da nikad u svoju kancelariju na razgovore nije zvao ambasadore, pa ni američke i ruske, sem kao predsednik SRJ, kad je, kako mu dužnost nalaže, primao njihove akreditive.

Foto: Profimedia/AFP

- Sloba jednostavno nije voleo ambasadore i svaki put, kad god je to bilo moguće, izbegavao je susret s njima. Javna je tajna da mnogim stranim diplomatama nije hteo ni da primi akreditive, pa su po nekoliko meseci čekali na prijem – kaže naš dobro obavešteni sagovornik, nekadašnji blizak saradnik bivšeg predsednika SRJ i haškog optuženika.

Ambasador Čehoslovačke, u doba Ante Markovića, po predavanju akreditiva obišao je sve tadašnje savezne funkcionere, sem Slobodana Miloševića, koji je dva puta odbio da se s njim vidi, a zvanični odgovor iz kabineta bio je: “Milošević nema običaj da se viđa s ambasadorima“.

Foto: Profimedia/Polaros

- Nije samo Sloba odbio ambasadora Čehoslovačke, već nije primio ni ambasadora SAD Vorena Cimermana, za šta je možda i imao razloga, jer je on, pre nego što je razgovarao s Miloševićem, razgovarao s Ibrahimom Rugovom, kao što nije želeo da se vidi ni s tadašnjim sovjetskim diplomatom – kaže bivši ambasador Srbije u Parizu Predrag Simić za Telegraf.rs.

(D. Z.)
Pogledaj vesti o: Ambasador Rusije

Nastavak na Telegraf.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.