NEMI INFARKT BIO KOBAN PO LAZANSKOG? Otkriveno od čega je preminuo ambasador u Rusiji u 71. godini života

Izvor: SrbijaDanas.com, 04.Avg.2021, 09:23

"NEMI INFARKT" BIO KOBAN PO LAZANSKOG? Otkriveno od čega je preminuo ambasador u Rusiji u 71. godini života

Lazanski je rođen u Karlovcu 1950. godine.

Ambasador Srbije u Rusiji Miroslav Lazanski iznenada je preminuo u svojoj 71. godini.

Lazanski je preminuo u svom domu u Beogradu od posledica srčanog udara, od takozvanog "nemog infarkta". "Nemi infarkt" je praćen odsustvom bola u grudima i najčešće se javlja kod dijabetičara ili različitih neuroloških oboljenja koja su praćena poremećajem prenosa bolnih draži sa periferije ka korteksu.

Infarkt srca se >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << najčešće javlja iznenadno. Obično se javlja u ranim jutarnjim časovima ili nakon intenzivnog psihofizičkog napora.

Lazanski je rođen u Karlovcu, gimnaziju "Jovan Dučić“ završio je u Trebinju, a Pravni fakultet u Zagrebu. Vojni rok je služio 1977. godine u Bitolju, u sastavu 41. pešadijske divizije JNA, gde je i odlikovan Medaljom za vojničke vrline. Nosilac je i Ordena časti Republike Srpske.

Diplomirao na Pravnom fakultetu u Zagrebu, gde je i započeo novinarsku karijeru, prvo u "Polet"-u, kasnije u "Vjesniku", "Startu", "Danas"-u, "Politici ekspres", "NIN-u", "Večernjim novostima" (1996-2001). Godine 1991. Lazanski prelazi u "Politiku".

Izveštavao iz Sirije, Somalije, sa Krima, takođe izveštavao o ratovima u Avganistanu, Čečeniji, Kongu, Iraku, Iranu, Libanu, Jemenu i Libiji...

Miroslav Lazanski je autor osam knjiga, dva dokumentarna filma i deset TV serijala.

Oženjen je Tamarom, imaju sina Aleksandra.
Pogledaj vesti o: Ambasador Rusije

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.