NE POŠTUJU NI ŽRTVE AKO SU RUSKE Skandal na obeležavanju Dana pobede - ambasadoru zabranili prilaz i mahali ukrajinskim zastavicama (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 09.Maj.2023, 14:24

NE POŠTUJU NI ŽRTVE AKO SU RUSKE Skandal na obeležavanju Dana pobede - ambasadoru zabranili prilaz i mahali ukrajinskim zastavicama (VIDEO)

Osim glasnih protestanata, ambasadora je ove godine dočekao i čitav trg ispunjen ukrajinskim zastavicama.

Ruski ambasador u Poljskoj danas je, na Dan pobede nad nacističkom Nemačkom, ponovo doživeo veliku neugodnost.

Naime, nameravao je da oda počast poginulim ruskim vojnicima u Drugom svetskom ratu i da položi venac na Sovjetskom vojnom groblju, ali u tome su ga sprečili >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << građani Varšave koji mu nisu dozvolili da se približi spomeniku, usput mu izvikujući uvrede.

The #Russian Ambassador to #Poland failed to lay a wreath at the memorial in #Warsaw.

The citizens forced him to leave the place. pic.twitter.com/9c6yrf2uS9

— NEXTA (@nexta_tv) May 9, 2023

Ambasadoru Sergeju Andrejevu ovo nije prva neprijatnost koju je doživeo na tom mestu. Prošle godine su ga demonstranti zalili crvenom bojom.

Osim glasnih demonstranata, Andrejeva je ove godine kod spomenika palim sovjetskim vojnicima dočekao i čitav trg ispunjen ukrajinskim zastavicama među kojima su bili krstovi s ispisanim imenima dece poginulima u ruskoj invaziji na Ukrajinu.

- E tako se tretiraju Rusi! Ni jedan korak natrag, ni jedan centimetar! - napisao je tviteraš koji je prikupio najviše lajkova na svoj komentar.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

"BOMBARDOVANI SMO, UBIJANI, SILOVANI" Incident u Poljskoj: Demonstranti sprečili ruskog ambasadora da položi venac povodom Dana pobede (VIDEO)

Izvor: Blic, 09.Maj.2023

Demonstranti, uglavnom Ukrajinci, blokirali su danas prolaz ambasadoru Rusije Sergeju Andrejevu do spomenika sovjetskim vojnicima gde je želeo da položi venac povodom Dana pobede u Drugom svetskom ratu.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.