Kalabuhov: Vreme za zatvaranje OHR u BiH

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 11.Mar.2021, 13:23

Kalabuhov: Vreme za zatvaranje OHR u BiH

Principijelan stav Rusije je da je vreme za zatvaranje OHR-a u BiH, izjavio je danas ambasador Rusije u BiH Igor Kalabuhov.

"Smatramo da se ovaj institut nakon 25 godina mora zatvoriti i da sve strane u BiH treba da imaju mogućnost da se slobodno dogovaraju kakvu BiH žele", rekao je Kalabuhov novinarima nakon sastanka sa gradonačelnikom Istočnog Sarajeva Ljubišom Ćosićem, prenela je Srna.

>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Ruski ambasador istakao je da se radi o principijelnom stavu Ruske Federacije koji ne zavisi od ličnosti visokog predstavnika.

Narodna skupština Republike Srpske usvojila je juče u Banjaluci zaključke u vezi sa ocenom rada visokog predstavnika, primjenom Aneksa 10 Opšteg okvirnog sporazuma za mir u BiH u periodu razgovora o imenovanju novog visokog predstavnika. Usvojena je i informacija o primeni Aneksa 10 Dejtonskog mirovnog sporazuma.

Narodna skupština Republike Srpske smatra da je vreme da BiH sa svoja dva entiteta i tri konstitutivna naroda preuzme odgovornost za vlastiti razvoj u skladu sa Dejtonskim sporazumom i međunarodnim pravom, a ako to ne bude na dnevnom redu u skorije vreme, treba pokrenuti razgovore o mirnom razlazu, navodi se u zaključcima skupštinske većine

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Kalabuhov: Vrijeme je za zatvaranje OHR-a

Izvor: Vostok.rs, 11.Mar.2021

- Smatramo da se ovaj institut nakon 25 godina mora zatvoriti i da sve strane u BiH treba da imaju mogućnost da se slobodno dogovaraju kakvu BiH žele - rekao je Kalabuhov novinarima nakon sastanka sa gradonačelnikom Istočnog Sarajeva Ljubišom Ćosićem, prenosi SRNA. Ruski ambasador istakao...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.