Izopačeno, Bajdene...

Izvor: B92, 10.Jul.2023, 14:58

Izopačeno, Bajdene...

Ruski ambasador u SAD Anatolij Antonov osudio “izopačenu“ logiku Bajdenove administracije.

SAD ne mogu manje da brinu o tome da izazovu još više smrti i razaranja daleko od svojih granica, rekao je ruski ambasador u Vašingtonu Anatolij Antonov nakon što je portparol Saveta za nacionalnu bezbednost Džon Kirbi priznao da će neki civili “verovatno biti povređeni” od kasetne municije koju SAD nameravaju da pošalju Ukrajini.

“Primili smo k >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << znanju izjave direktora za strateške komunikacije NSC Džona Kirbija o isporuci kasetne municije Ukrajini. Zvaničnik je de fakto priznao da su Sjedinjene Države počinile ratne zločine tokom ukrajinskog sukoba“, naveo je Antonov u saopštenju u nedelju, a preneo je Raša tudej.

Ranije u nedelju, Kirbi je u intervjuu za Ej-Bi-Si izjavio da veruje da “svi možemo da se složimo da su ruske snage ubile i da će nastaviti da ubijaju više civila nego što će verovatno biti povređeno upotrebom ove kasetne municije“.

Prema Antonovu, ova uvrnuta logika se svodi na “neće biti gore“.

On je otvoreno izjavio da će civili postati žrtve američkog kasetnog oružja. “Prema izopačenom mišljenju predstavnika Bele kuće, ovo nanosi manje štete od akcija Rusije“, rekao je ruski ambasador.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.