Irinej: Crkvu brine sudbina fabrika

Izvor: B92, 06.Okt.2011, 18:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Irinej: Crkvu brine sudbina fabrika

Priboj -- Patrijarh Srpske pravoslavne crkve Irinej rekao da Srbija bez jake privrede i socijalne stabilnosti ne može prevazići veliku ekonomsku krizu.

"Crkvu svakako veoma brine i sudbina fabrika, ovakvih ali i onih mnogo manjih koje su zapošljavale ljude sa ovog područja", rekao je Irinej u razgovoru sa poslovodstvom FAP-a.

Patrijarh Irinej je sa ambasadorom Rusije u Srbiji Aleksandrom Konuzinom >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << posetio Fabriku automobila Priboj.

Patrijarhu su prilikom posete fabrici uručeni ključevi teretnog vozila FAP koje je Crkvena opština Priboj poklonila Srpskoj patrijaršiji, a vozilo je kupljeno sredstvima vernika iz Priboja i okoline, rečeno je tom prilikom.

Generalni direktor FAP-a Mirko Stojović rekao je od prodaje FAP-a zavisi sudbina Priboja i više okolnih opština, i naveo da su za strateško partnerstvo sa FAP-om zainteresovane i firme iz Rusije, Ukrajine i bivših sovjetskih republika.

"Vrlo intenzivne pregovore vodimo i sa partnerima iz Turske i nekih drugih država", rekao je Stojović.

Konuzin je izrazio spremnost da pomogne u kontaktima sa ruskim poslovnim ljudima kako bi FAP što pre intenzivirao proizvodnju vozila.
Pogledaj vesti o: Ambasador Rusije

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.