Hitno potrebna popravka bedema na Savi kod Šapca

Izvor: Prva.rs, 21.Maj.2014, 14:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hitno potrebna popravka bedema na Savi kod Šapca

Šef odbrane grada, general LJubomir Diković, tokom obilaska rejona Čevrntije sa ambasadorom Rusije u Srbiji Aleksandrom Čepurinom, rekao je da su šanse da bedemi izdrže 50:50 odsto.
“Sve što je u ljudskoj moći i što je potrebno, mi smo uradili, sada se borimo protiv prirode i šanse su nam pola-pola”, rekao je Diković.
U kriznom štabu naglasili su da situacija na bedemima nije dramatična, ali da bi >> Pročitaj celu vest na sajtu Prva.rs << mogla da bude ukoliko se krizne tačke hitno ne ojačaju.
Ruski ambasador obišao je specijalnu jedinicu iz Rusije koja je locirana u Šapcu i krizne tačke u rejonu Čevrntije. Čepurin je rekao da su ruski i srpski narod navikli na patnju i da ih je to zbližilo, pa se dobro razumeju.
Čepurin je rekao da je prioritet u ovom momentu smanjenje broja potencijalnih žrtava, a u drugoj fazi pristizanje humanitarne pomoći, i zatim i obnavljanje srušenih objekata i infrastrukture.
“Poslali smo vam profesionalce koji znaju šta rade i mogu da pomognu”, rekao je Čepurin i najavaio da će Rusija učestvovati u donatorskoj konferenciji za pomoć Srbiji.
Nivo Save i dalje opada kod Šapca, a probleme na bedemima, kako je već objasnio general Diković, pravi noseći sloj najbliži vodi, koji se natopio vodom i pretvorio u blato. Na takvim mestima nasip se ojačava i kamenom.
Izvor: Beta

Nastavak na Prva.rs...






Povezane vesti

Hitno potrebna popravka bedema kod Šapca

Izvor: Studio B, 21.Maj.2014

Krizni štab grada Šapca ponovo je pozvao građane da se jave na zborno mesto kod hale sportova "Zorka" i budu upućeni u rejon sela Drenovac na odbrani bedema...Jaroslav Pap Šef odbrane Grada, general LJubomir Diković, tokom obilaska rejona Červentije sa ambasadorom Ruske Federacije u Srbiji Aleksandrom...

Nastavak na Studio B...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Prva.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Prva.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.