Đorđević i Čepurin: Intenzivirana saradnja u oblasti odbrane

Izvor: RTS, 06.Sep.2016, 18:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đorđević i Čepurin: Intenzivirana saradnja u oblasti odbrane

Opšti i politički odnosi Srbije i Rusije napreduju, čime je intenzivirana i saradnja u oblasti odbrane, ocenili su tokom sastanka ministar odbrane Zoran Đorđević i ambasador Rusije u Srbiji Aleksandar Čepurin.
Na taj način, kako su istakli, u potpunosti su potvrđeni odnosi koje definiše Deklaracija o strateškom partnerstvu. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<

Đorđević je zahvalio na pomoći koju Rusija pruža Srbiji u borbi za očuvanje teritorijalnog integriteta i suvereniteta na prostoru KiM, kao i na podršci našim naporima da ostvarimo punopravno članstvo u EU kao spoljno-politički prioritet, uz istovremene odlične odnose sa svim partnerima i na Istoku i na Zapadu.
Kako je saopštilo Ministarstvo odbrane, Đorđević i Čepurin su razgovarali o različitim oblastima odbrambene saradnje dveju zemalja, a na sastanku je bilo reči i o predstojećim zajedničkim vojnim vežbama i vojnim aspektima posete premijera Rusije Dmitrija Medvedeva Srbiji.
Razgovaralo se i o učešću delegacije Ministarstva odbrane i VS na Međunarodnom vojno-tehničkom forumu "Armija 2016" u Kubinku, što će znatno ubrzati projekte u oblasti vojno-tehničke saradnje u narednom periodu.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.