Izvor: Vostok.rs, 07.Sep.2016, 09:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čepurin i Đorđević razgovatali o vojnoj saradnji Srbije i Rusije

Ministar odbrane Zoran Đorđević i ambasador Ruske Federacije Aleksandar Čepurin razgovarali su o različitim oblastima odbrambene saradnje dveju zemalja.

Na sastanku je bilo reči o predstojećim zajedničkim vojnim vežbama, kao i o vojnim aspektima posete premijera Dmitrija Medvedeva Republici Srbiji, saopštilo je Ministarstvo odbrane Srbije.

Sagovornici su konstatovali da opšti i politički odnosi Srbije i Rusije napreduju, čime je intenzivirana i saradnja u oblasti odbrane. Na taj način, u potpunosti su potvrđeni odnosi koje definiše Deklaracija o strateškom partnerstvu. Na sastanku se razgovaralo i o učešću delegacije Ministarstva odbrane i Vojske Srbije na Međunarodnom vojno-tehničkom forumu „Armija 2016" u Kubinku, što će znatno ubrzati projekte u oblasti vojno-tehničke saradnje u narednom periodu.

Ministar Đorđević je još jednom zahvalio na pomoći koju Rusija pruža Srbiji u borbi za očuvanje teritorijalnog integriteta i suvereniteta na prostoru Kosova i Metohije, ali i na podršci našim naporima da ostvarimo punopravno članstvo u EU kao spoljnopolitički prioritet, uz istovremene odlične odnose sa svim partnerima i na Istoku i na Zapadu.  

Pogledaj vesti o: Ambasador Rusije

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.