Čepurin:Rusija uz Srbiju kao pre 50 pre 10 i pre 200 godina

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 10.Nov.2015, 20:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čepurin:Rusija uz Srbiju kao pre 50 pre 10 i pre 200 godina

Velika diplomatska pobeda srpskog naroda, njene diplomatije, srpske crkve je odbijanje predloga Albanije za ulazak Kosova u Unesko i to je izuzetno važna stvar i za dalje pregovore Beograda i Prištine i zbog toga što je Srbija osetila da ima značajnu međunarodnu podršku, izjavio je danas ambasador Ruske Federacije u Srbiji Aleksandar Čepurin.

Čepurin je to rekao građanima koji su se, na poziv organizacije Zavetnici, okupili ispred Ambasade Rusije u Beogradu, u znak zahvalnosti >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << za ruski veto na rezoluciju o Srebrenici, kao i zbog podrške odbijanju Kosova u Unesko.

Čepurin, koji je primio predstavnike Zavetnika, naglasio je da će se Rusija uvek truditi da podržava Srbiju, "kao i pre 50, i pre 10 i pre 200 godina".

"Stajaće uz Srbiju, ne samo zbog prijateljskih veza, nego i zbog toga što smatramo da Srbija ima apsolutno sve pravne razloge i vodi svoju borbu za Kosovo u skladu sa međunarodnim pravom i pravednošću", rekao je ruski ambasador.

Čepurina su ispred ambasade pozdravili okupljeni, koji su nosili slike ruskog predsednika Vladimira Putina, transparente na ruskom "Hvala vam braćo", "Napred Rusija", kao i ruske i srpske zastave.

On je ponovio da problem Kosova jedino može da se reši na osnovu Rezolucije 1244 SBUN.

Naveo je da su i Srbija i Rusija, bez obzira na ogroman pritisak bez presedana, koji su osećale, uspele da spreče prijem Kosova u Unesko.

Ambasador je naveo da su protiv prijema Kosova bile sve zemlje BRIKS-a (Brazil, Rusija, Indija, Kina, Južnoafrička Republika), a one, kako je istakao, čine gotovo 50 odsto svetskog stanovništva i gotovo 50 odsto svetskog BDP-a.

"To je velika snaga, sila i podrška i ja mislim da Srbija sada može da vodi pregovore sa prištinskim vlastima, uzimajući u obzir ovu snažnu podršku i to jeste šansa za Beograd", rekao je Čepurin novinarima.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Podgorica: Hotelski popust za Ruse zbog podrške Srbiji

Izvor: Večernje novosti, 10.Nov.2015

CRNA Gora je u ponedeljak glasala za prijem Kosova u Unesko, ali to nije stav koji deli najveći broj građana ove zemlje. O tome najbolje svedoči nesvakidašnji prizor iz Podgorice, iz hotela "Kosta's" u Bulevaru Pete proleterske. U znak zahvalnosti Rusiji što je pomogla Srbiji da spreči ulazak Kosova...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.