Čepurin: Putinovo, najmanje mesto koje nosi ime jednog od najvećih državnika

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 25.Sep.2018, 16:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čepurin: Putinovo, najmanje mesto koje nosi ime jednog od najvećih državnika

Selo Putinovo u okolini Medveđe danas je dobilo novi put koji je u saobraćaj pustio Ruski ambasador u Beogradu - Aleksandar Čepurin. 

Novija istorija ovog malog mesta na Radan planini počela je pre dve godine kada je dobilo ime po predsedniku Ruske federacije Vladimiru Putinu, iako je kao Adžinci bilo poznato u vreme Prvog i Drugog svetskog rata po velikom broju umnih i hrabrih ljudi.

"Ovo je najmanje mesto na svetu koje nosi ime jednog od najvećih državnika >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << na svetu", ovim rečima posetu Putinovu započeo je ambasador. Uz presecanje vrppce, izrazio je zadovoljstvo zbog sastanaka predsednika Srbije i Rusije narednog meseca u Moskvi.

Ambasador je obećao i asfaltiranje započetog puta i rekao da je sada na opštinama da povežu Medveđu sa Toplicom i učine je turistički atraktivnijom.

Svet je čuo za ovo mesto tek pošto je kao zaselak Gajtana dobilo Putinovo ime, tako su dobili i put, ali njegovi koreni poznati su mnogo ranije.

Da li zbog lepote prirode i li zbog turističke perspektive, ne znaju da kažu, ali svi se slažu da je život ovde počeo da se vraća.
Pogledaj vesti o: Ambasador Rusije

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.