Brnabić sa Čepurinom: Poštujem prijateljstvo sa Rusijom

Izvor: N1 televizija, 05.Jul.2017, 18:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Brnabić sa Čepurinom: Poštujem prijateljstvo sa Rusijom

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić razgovarala je danas sa ambasadorom Rusije u Beogradu Aleksandrom Čepurinom i istakla da izuzetno poštuje dugogodišnje veze i prijateljstvo sa Rusijom, koja je važan partner Srbije i izrazila želju da se saradnja proširi u oblasti istraživanja i razvoja i kroz univerzitetsku saradnju.

Čepurin je naglasio zainteresovanost Rusije za dalji razvoj Srbije kao i potrebu >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << da se odnosi između dve zemlje dalje izgrađuju.

On je istakao da je ekonomska saradnja dve zemlje veoma važna i da je Rusija spremna da poveća ulaganja, i to ne samo u energetiku i transport, saopštila je Vlada Srbije.

Čepurin je u ime predsednika Vlade Rusije Dmitrija Medvedeva Ani Brnabić preneo čestitke na premijerskoj funkciji i poželeo joj uspešan rad, dodaje se u saopštenju.

Premijerka je ranije, u intervjuu za američku agenciju Blumberg, rekla da ukoliko Srbija bude primorana da bira izmedju bliskih veza sa Rusijom i članstva u Evropskoj uniji, odlučiće se za ovo drugo.

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

Brnabić i Čepurin o razvoju srpsko-ruske saradnje

Izvor: Beta, 05.Jul.2017

Premijerka Srbije Ana Brnabić sastala se danas sa ambasadorom Ruske Federacije u Beogradu Aleksandrom Čepurinom, a teme razgovora bili su razvoj saradnje i odnosi dve zemlje.Kako je saopšteno iz kabineta premijerke Čepurin je u ime predsednika Vlade Rusije Dmitrija Medvedeva i lično čestitao na...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.