Britanski ambasador pri UN kaže da bi snižavanje odnosa sa Rusijom bila \šteta\

Izvor: Vostok.rs, 04.Jul.2023, 23:16

Britanski ambasador pri UN kaže da bi snižavanje odnosa sa Rusijom bila \"šteta\"

Smanjenje diplomatskih odnosa Velike Britanije i Rusije, scenario koji je prošlog vikenda izneo zamenik predsednika Saveta bezbednosti Rusije Dmitrij Mevdevev, bio bi šteta, jer bi takav odnos bio važan kada se sukob završi, izjavila je aktuelna stalna predstavnica Ujedinjenog Kraljevstva u UN Barbara Vudvord.
„Bilo bi šteta pogoršati odnose, jer kada Rusija konačno skine čizme sa zemlje Ukrajine, bilo bi veoma važno obnoviti situaciju sa diplomatskim odnosima“, izjavila je ona. Vudvord je dodala da se sastala sa britanskom ambasadorkom u Moskvi Deborom Bronert kada je poslednji put bila u Londonu. Prema njenim rečima, Bronert je radila „izvanredan posao” u svetlu međunarodne situacije. U tekstu za Rosijsku gazetu objavljenom u nedelju, Medvedev je izjavio da bi Rusija mogla prekinuti diplomatske odnose sa nizom zemalja, uključujući i sa Ujedinjenim Kraljevstvom.
Pogledaj vesti o: Ambasador Rusije,   Rat u Ukrajini

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.