Bocan-Harčenko izrazio saučešće povodom tragičnih događaja u Srbiji: Rusija je uz srpski narod

Izvor: Beta, 08.Maj.2023, 11:38

Bocan-Harčenko izrazio saučešće povodom tragičnih događaja u Srbiji: Rusija je uz srpski narod

Ambasador Rusije u Srbiji Aleksandar Bocan-Harčenko izrazio je danas saučešće povodom tragičnih događaja u beogradskoj školi i u okolini Mladenovca."Želim da izrazim najdublje saučešće zbog tragedije koja je zadesila Srbiju. Rusija je, kao i uvek, uz srpski narod", rekao je Bocan-Harčenko gostujući na TV Prva.Govoreći o slučajevima na Vračaru i Mladenovcu, on je izneo mišljenje da su, između ostalog, "posledica velikih poremećaja u svetu, nametanja tuđih vrednosti i izopačenog viđenja realnosti".U Rusiji je bilo rigoroznih mera za suzbijanje nasilja, rekao je Bocan-Harčenko, ističući značaj jačanja bezbednosti u školama, ali i "povratka pravoslavnim vrednostima".Govoreći o Kosovu, Bocan-Harčenko je rekao da je regulisanje situacije moguće samo na osnovu Rezolucije 1244 Saveta bezbednosti UN, a povodom dijaloga Beograda i Prištine da se pokazalo da nema želje Zapada za formiranje Zajednice srpskih opština.Povodom najavljene parade za Dan pobede u Rusiji, ambasador je rekao da je ta proslava izraz ponosa i podrške vojsci, a da nije izraz zastrašivanja, kako se čuje u nekim tumačenjima na Zapadu.Na pitanja oko rata u Ukrajini i da li treba strahovati od rata Rusije i SAD, Bocan-Harčenko je rekao da Moskva radi sve da ne dođe do sukoba, da je uzdržana, kao i da Kijev provocira.

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Harčenko: Rusija je, kao i uvek, uz srpski narod, potreban povratak pravoslavnim vrednostima

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 08.Maj.2023

Ambasador Rusije u Srbiji Aleksandar Bocan Harčenko izjavio je danas da su tragični događaji koji su zadesili Srbiju sigurno i posledica poremećaja u svetu i da je pored povećanja sigurnosti u školama, neophodno "vratiti se pravoslavnim vernostima".

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.